Inlägg av sCaz

Inlägg som sCaz har skrivit i forumet

Skrivet av mrFluffy:

Jag sadlade om när jag var runt 30, kolla på YH-utbildningar, det bästa jag gjort för mig själv

Jag gick från Verksamhetsutvecklare inom enterpriseföretag till skiftarbetande maskinförare på industri. Känns som jag gick ner till en 20% tjänst med inte farligt tapp i lånen utöver långledigheterna som haglar in som en semester 8 ggr per år. Perken att det är heeelt omöjligt att ta med sig jobbet hem samt verkningslöst att lyfta en tanke på det är nice. Livet startade lite i mid-30s och slutade med sömntabletter 😅

Skrivet av Walter S.A. Iego:

Ändå måste man ställa frågan / frågor, för man vet inte alltid svaret själv i det ögonblicket man ställer dem; därutöver är man nog inte så insiktsfull varje vaken timme av dygnet, eller är så uppmärksam på världens predikament. Syftet med denna tråd, egentligen all slags kommunikation är att få någon slags reaktion och kanske bli upplyst, eller få nya synvinklar. Det har jag i varje fall fått.

Väl sagt 🙏👌

Skrivet av Walter S.A. Iego:

Hur länge ska man stoppa huvudet i sanden?

Utgå från dig själv och analysera inte andras val för intensivt i syftet att förstå. Din tolkning av deras verklighet kan ändå aldrig bli helt sann. Din analys gör heller ingen skillnad.

Stoppa inte huvudet i sanden alls. Välj om du starkt vill viga ditt liv till en eventuell förändring av klimatet eller gör bara det du kan i det lilla och njut av din tid på jorden. Skapa möjlighet för dina eventuella barn att ha goda förutsättningar för sunt tänkande och att ta plats med respekt för andra. Att försöka återställa naturens och mänsklighetens klimat just som du levde är inte deras verklighet och lycka 👌

Skrivet av Exxo:

Har inte spelat något sedan man skrev in /played i chatten. Var faktiskt hemskt att se hur mycket tid man hade slösat bort på ett spel.

Vad är en upplevelse? Vad är slösat?

Skrivet av Visual Prick:

Halloj världens bästa Community!
(Sammanfattning längst ner ifall ni inte gider läsa)
Kom in på snacket häromdagen angående vad som var fördelen med vattenkyld och kontra luftkyld pc. Gick i tankarna att köpa en vattenkyld pc men .....
Vad jag har förstått ger det ingen prestanda boost, utan är endast för ljudnivån ?

TL:DRVatten/luft är bara ljudnivån som skilljer , ska jag skita i vatten och försöka bygga min första pc med hederliga fläktar ?

Mvh Vp

Vatten är entusiast och snyggt med god ljudprestanda men inte direkt det tystaste du kan få. Konceptet är att du kyler vatten med luft till stor förlust men eftersom du går upp i konvektoryta kan du ha större fläktar med lägre varvtal och ljud. Det kostar ju dock så klart, speciellt om du ska kyla grafikkortet och ha en tyst setup. Du får även en viss delay på uppvärmningen jämfört med luft men det spelar sällan roll. Ska du dock sikta på att maxa datorn med överklockning är det nästan sämre då det tar förjävla lång tid att räkna ut smärtgränsen på prylarna i din dator och rum jämfört med luft pga. delayen I uppvärmning.

Tystast dator får du med en klassisk gigantisk noctua luft fläkt, ett kraftigt nätagg med tempstyrda fläktar som går passivt när det inte maxas, bara ssd I datorn och lagring i en nas i ett annat rum i öppet chassi så du slipper chassifläktar. Detta med ett gfx med bra fläktar och en profil som gör att det står helt stilla när du surfar och bara småblåser när du spelar vanliga spel.

Min dator låter som mobiltelefonen vid surf, som en laptop vid lätta spel och maxar jag flåsar det på men det skulle även vatten göra 👌 Kör du med hörlurar när du spelar så är det ju 100% tystnad du är ute efter när datorn bara surfar runt eller står idle och då är inte vatten svaret på frågan iallafall utan diskar, nätagg, stillastående gfx och låg rpm på stora tysta luftkylda fläktar 🙏

Skrivet av lonian:

Jag kommer aldrig förstå varför man ska eller vill betala för något i ett spel om det inte gäller mer kontent som nya banor. Jag har inte mer kul av att ha en ny digital hatt som jag bara kan använda i spelet. Om man ska betala pengar för ett nytt bättre vapen så är det inte ett spel jag vill spela.

Enda jag köpt valuta för i ett spel var hästjäveln i WoW classic som alla skulle ha och alla behövde tidigt och ju mer arbetslös du var desto snabbare kunde du fortsätta spela spelet.

40 timmar runt runt på samma 100x20 meter eller 2 timmar övertid på jobbet. Det var nästan lite symboliskt med den övertiden i sig.

Är man ldans angelägen är det väl bara förbetala och skicka hem typ jetpak eller dylikt till snubben med frakt du betalar?

Skrivet av magma:

Tycker förmågorna förstör QC, gör det obalanserat. Hela idén bakom quake är att alla ska börja med samma förutsättningar och arbeta sig uppåt (hitboxar och lika mycket grundhälsa).

Merparten av mitt liv sedan levelsystem och perks letade sig in i FPS har jag förklarat att det som fått mig och mina gelikar hookade har varit att den enda leveln och perks man erhåller sitter i sin egna lilla hjärna.

Detta ger inte bara mig behållning av att jag blir bättre, jag imponeras och tittar även automatiskt mer på andra coola snubbar och snubborinnor

Skrivet av AplAy:

Att företag har prognoser/förutsägelser/killgissningar på hur mycket de skall tjäna under en period så skulle jag snarare kalla det för "felkalkylerade intäkter" om de inte då drar in så mycket som "de räknat med". Att kalla det "förlorade intäkter" som om någon (kunderna?) skulle ha stulit deras pengar i förväg låter absurt och offerbeteende.

Hur knyter vi upp denna semantiska ordknut denna varma augustikväll?

Det beror på vad du som språkbrukare knyter till ordet. "Förlorade intäkter" är vedertaget och följs alltid upp (men inte alltid pratat om) med orsaken till uteblivandet av dom tilltänkta Intäkterna.

Som du är inne på kan du "förlora" intäkten mot en eller flera sopor som räknat knasigt långt utanför normala avvikelser. Du kan även förlora den pga. en massa annat som i talspråk blir enklare att förknippa ordet Förlora mot. Summan är ofta en blandningar av flera saker med flera faktorer styck och jäkligt rörigt att kommunicera till den halvintresserade.

Jag är lite av skolan att det blir rörigare med flera olika begrepp för vad som egentligen bara symboliserar minus på det reella vs. tilltänkta i projekt / budget.

Skrivet av Hipshot:

Hmm, det skulle kunna vara så att städaren kanske jobbar extra som game director? Kanske...

Haha, leder mig till tanken på att Storytel var en handfull anställda i ett lägenhetskontor när dom var allover sociala medier och varenda reklamspot i storstan. Tror banne mig dom städade själva 😅

Skrivet av Fr0gg0.:

Det står ju "Finns det någon chans att NI kan köra en sådan inför det nya spelet?"

Eller gjorde personen en ändring efter tro?

Ja det gör det visst, minns inte vad som stod imorse efter nattpasset 😅 Frågan ställdes för att jag är rätt close med en utvecklare om trådskaparen inte redan hade en lätt väg in 👌

Frågar du som en poll gällande att FZ bör intervjua och om vi är intresserade eller om du ska göra en intervju och vi är intresserade? Är fokus Fatshark eller spelet eller båda?

Skrivet av Jim128:

Tack så mycket. Äntligen någon som förstår.

Ja, det det kanske vore bättre att inte gå bakom disken och kolla upp ölen själv, trots att det var precis det som den oprofessionella tjejen i kassan bad mig. Som sagt informerade jag henne innan jag gick bakom disken, att det var hon som bad mig att kolla upp, men hon var verkligen på hugget den morgonen. Kanske borde jag bara gå vidare till nästa krog, exempelvis trevliga Kinahörnet, men jag kände mig verkligen orättvist behandlad när hon sa "Jag vill inte tjafsa!", och jag var lugn och artig när jag sa att jag inte tjafsar, att jag beklagade om hon tog till upp och att det enda jag ville var att beställa en Mariestad Oldox. Men hon var på jättedåligt humör, påstod att jag tjafsade med henne och tog mitt glas ifrån mig när jag inte hade gjort något fel.

Än en gång (rent allmänt till övriga): man är inte en "fett skum jävel" bara för att man försöker vara snäll mot någon som har en dålig dag.

Hon kanske har sina egna trauman och problem som gör henne på tårna och inte kan värja sig för det som du (omedvetet) utsatte henne för.

Vad skulle förlängningen med anmälan vara istället för recension? Att chefen säger upp henne utan referens. Hon kanske kämpat sig ur ett helvete och detta blir nådastöten till suicid.

Get real, backa bara när du inte har en etablerad relation när någon snäser av dig och tävla inte om vem som har rätt eller fel. 🙏

Skrivet av Hipshot:

Några av mina roliaste minnen är från lanen åren som avslutade nittiotalet och de som började tvåtusentalet. Den tiden då de flesta riktigt bra AAAspelen kom ut med.

Några saker som var grymma:
*Våran egen källare eftersom päronen ofta reste utomlands.
*Scoutstugan som vi fick låna eftersom polarens morsa var stormogul för hela kommunen, *När vi fick nycklar till en lågstadieskola och kunna komma in var vi ville, även om vi bara skulle få sitta i matsalen.
*När det kom några q3klaner som någon kände så det blev ett "all-q3-lan".
*Några äldre studenter fick nycklar till komvux egen datasal och vi blev inbjudna speciellt för vi var nördar typ, där fanns bättre datorer (pentium då), så spelade vi QW och kunde köpa läsk för 5kr av någon som baxat det på ika typ.
*Polarens landställe, där vi spelade Heroes 3 och Civ 2 och moddade Red Alert.
*Ett obskyrt lan med någon plastbrossa som var mycket äldre där vi spelade Kingpin, shit vad de drack öl, tror de var typ 22 eller något!
*Vi brukade göra så, när vi blev fler, vi organiserade det lite så i bland kunde vi få ihop 30 pers i scoutstugan (då hade vi liksom passerat källaren lite, de helgerna), då satte vi oss längst bak med de bästa borden och var alltid i samma lag. Körde över alla nya som kom, låg på Omaha beach och snipade sönder i rtcw och bf1.
*Alla föräldrar som körde fram och tillbaka hit och dit, ett jävla hästjobb! Långt var det ibland med.

Sedan allt annat vi gjorde på de där lanen, byggde en trebuchet ala AOE2 som sköt hemmagjord napalm av frigolit och bensin, hissade upp kundvagnar på tak, flyttade in gatskyltar i någon trädgård

Asså, det låter som om du skriver mina memoarer 😅

Far och lyssna lite på lurar. "Studiolurar" och "Studiohögtalare" skulle en studiomusiker säga att du inte bör köpa för musiklyssnande. Dom har ofta kvalitet men spelar platt. Vad du själv har för ljudpreferens är olika 🤔

Du fakturerar, och fakturerar otroligt lågt. Tänker jag inte snett blir det typ 110-120 kr per timme efter inkomstskatt och vanliga arbetsgivaravgifterna utan extra lull. 650-800 exkl. moms för en low skill tekniker är rätt rimligt.

Jag får intrycket av att du är ung och dom är sladdriga så kan nog inte tvärändra situationen allt för hårt. Men.. Höj priset en femtiolapp i samband med att du är tydlig med arbetstider och sätt ett gällande datum 1 kalendermånad bort och få det på papper. Meddela att du är tillgänglig fram till X tid efter arbetstid för snabb konsultation där du tar 1 timme för telefon första 15 min och sedan går in på 3 timmars debitering. Behöver du använda datorn kör du också 3 timmar direkt.

I alla lägen har du annan prislista utanför kontorstid. 1.5x vardagar och 2.5x helger samt efter X tid på dygnet?

Vill dom att du ska vara tillgänglig dygnet runt så kör du en annan prislista för detta som i praktiken ligger på oavsett om du börjar jobba eller inte. Ett par tusen för vanlig vecka med rejält tillägg storhelger.

Kom ihåg att du inte är anställd, det är inte lön du pratar med dom om utan ersättning för en önskad utförd uppgift enligt dina villkor där dom ska tacka ja, nej eller pruta. Säg vilka priser du vill ha för vilka tider (speciellt om du inte bryr dig i om du blir ersatt).

Kommunikation och tydlighet är det enda som behövs samt att du vet vad du vill. Jollrande har man mellan dålig arbetsgivare och svag anställd. Fakturerar man får kunden vara hur knasig som helst, brukar mest innebära ett suckande men ska ge dig mer pengar annars är det bara att gå vidare

Dominera respektfullt tillbaka, det är du som sitter med klubban 👌

Skriver mest för att tråden ska försvinna från Obesvarade men lite mer än 12 kr / 3% rabatt är nog att rekommendera för att nån ska ha orken att inleda ett samtal och börja fråga om det är digitalt eller analogt presentkort, verifiera att det finns pengar kopplat, hur du inte ska kunna nyttja det längre, hur transferering ska ske etc. 👌

Skulle tro du får napp på 150 kr omgående, 200 kr rätt fort och iallafall får det sålt rätt fort eller senare för 250.

Lycka till 👌

NFT, Krypto. Utmätning & bidrag

I takt med att folk är för krypto och nu på tapeten NFT'er av olika slag. Reflekterar man över de potentiella eko-brott man gör?

Hur tänker ni runt tanken att det på sikt skulle kunna utmätas eller du bli straffad och återbetalningsskyldig för diverse bidrag du egentligen inte har rätt till för du äger värde digitalt.

Jag hade lätt i ett annat liv kunnat fördriva mitt liv utan jobb fast med samma pengaflöde och i princip ospårbart och okontrollerat.

Jag tänker mig att det är många som rullar försäkringskassan / motsvarande och har en del extra in digitalt och sen inte har ett större behov av att äga nya bilar och andra "riktiga" tillgångar, men jag kan ha fel.

Vad har ni för syn på detta?

År 2017-2018: Indieutvecklare går på bidrag, gör sin hobby 8 timmar per dag.

År 2019: Deklarerar 500k i inkomst och tar ut lön och påbörjar nästa projekt.

År 2020: Åter på bidrag och fortsätter utöva sin hobby för att om möjligt tjäna 0 eller 15 miljoner vid okänt tillfälle i framtiden.

Älskar man att betala för detta faktiskt olagliga konstnärliga beteendet eller hatar man det? Jag kan inte bestämma mig.

Är det inte en grej med barnstress när föräldrar hittar nya kompisar åt en som man kanske inte gillar men fortsätter för föräldrarnas skull som gärna uppmuntrar?

Bara tankeväckande så det blir bra dialog 😀