Inlägg av Pogo

Inlägg som Pogo har skrivit i forumet

Helt sanslöst, trodde aldrig det skulle hända.

För er som undrar över grafik-stilen så är det bekräftat samma art director som gjorde spelet "Knights and Bikes" för några år sedan: https://store.steampowered.com/app/592480/Knights_And_Bikes/

Kan inte säga att jag älskar vektor-looken precis, men är ett mirakel att spelet öht existerar så hoppas på det bästa.

Det var Anna som skrev de härligt obehagliga Threshold Kids-avsnitten i Control, så känner att Fable är i goda händer.

Den där oled-skärmen måste vara bland de mest bisarra designbesluten jag nånsin sett. En skärm vänd bort från användaren som gör tillbehöret större, tyngre, dyrare och drar mer batteri. Allt det för något man skulle kunna fixa direkt via playstation-GUI't.

Otroligt märkligt.

Det skulle vara hjälpsamt om ni inkluderade specsen ni spelade på när ni recenserar pc-spel, speciellt när prestandan är det enda minuset.

Nu har jag iof hört att det där träsket hackar även på riktigt saftiga datorer, men vore ändå uppskattat med en liten info-ruta om pc-specs, kanske även med saker som ifall spelet stöder SLI osv.

Mycket välskriven recension i övrigt!

Av nån anledning läste jag rubriken som "minecraft får riklig flytning", vilket lät minst sagt obehagligt. Positivt överraskad att så icke var fallet

Ny design av hemsidan helt klart. Har besökt Fragzone sedan 90-talet och tyvärr är den nuvarande sidan överlägset sämst av alla inkarnationer. Rörig och svårnavigerad.

Innehållet är jag överlag nöjd med, men lite mer tekniska artiklar om prestanda typ som eurogamers digital foundry vore välkommet. Skulle dessutom passa bra ihop med ett sweclockers-samarbete.

"undar ytan"? Close enough, skål igen!

Otroligt välgjort spel, speciellt om man tänker på mängden verklig historia som flätats in i storyn. Lärde mig massor om Bayern, Kung Ludwig II och Wagner medan jag spelade, kunskap som kom väl till pass när jag senare i livet besökte München och faktiskt kände mig lite påläst

Kände t.om igen flera platser från spelet IRL, dock aningen färre varulvar vilket var något av en besvikelse.

Skrivet av Spooner:

Tillbaka till artikeln... då mina föräldrar upplevde revolutionen i första hand och deltog i den (min far var bland demonstranterna på Jaleh Square den 8:e september 1978), så hade ett sånt här spel varit väl behövligt för mig att sätta mig in i deras livssituation på den tiden. De pratar ju så sällan om det för uppenbara anledningar.

Skrivet av Derpcore:

Intressant, dock har min pappa själv upplevt det där, tror han var runt 15 år då det skedde. Ska visa han detta sen och fråga hur han tycker det verkar

Lite OT kanske men kan verkligen rekommendera seriealbumet "Persepolis" av Marjane Satrapi om ni är intresserade av revolutionen i Iran ur befolkningens perspektiv. Inte så tungläst heller eftersom det är i serieform. Lånade den på bibblan för några år sedan och lärde mig massor!

Skrivet av anon_98854:

Jag skulle vilja hävda Polen.

Flying Wild Hogs, CD Project Red, Techland, People Can Fly... mycket bra har kommit från det landet!

Definitivt! Även The Astronauts som gjorde The vanishing of Ethan Carter är från Polen. Känns som deras spelindustri verkligen börjar ta fart, tror vi får se mycket intressant därifrån även under de kommande åren.

Undrar hur nöjda utvecklarna blev när Blizzard släppte Hearthstone några månader efter deras kickstarter.

Man kan ladda ner demot och gå runt själv, länken på den officiella sidan dog men finns mirror här: https://mega.co.nz/#!nIJSmT6K!BRKQBDb0uB9V9Xbtz13c_3QZjokq_3j...

Jag får 75-90 fps med ett något överklockat GTX970 och en i7 3770k, viket jag anser vara galet imponerande med tanke på att det nästan känns som att gå runt i ett fotografi på vissa ställen. Lyckas dock tyvärr bara få window mode och hittar inga config-filer att trixa med heller.

Skrivet av Johan Olander:
Skrivet av warferwille:
Skrivet av Javas:

Sidan säger ju "xxxx To complete your steam library". Menar dom inte att dom mäter tiden för ALLA spel i ens lista och inte bara dom oklarade?

Jag vet nämligen att min backlog INTE är över 1600 timmar lång

Undrar det samma. Vilka spel räknar den?

It would take you...
1912 continuous hours
79 days,16 hours,37 minutes
of gameplay to complete your Steam library
IN THIS TIME YOU COULD...
Beat The Legend of Zelda (NES) 206 times

Dom räknar alla spel, om jag inte missuppfattat precis allt.

Den tar din nuvarande speltid för varje spel och subtraherar den från snittiden det tar att klara det spelet enligt howlongtobeat.com. Stämmer inte ifall man haft spelen igång mycket i bakgrunden men annars bör det ge en ganska bra fingervisning.

Välskriven recension! Kan dock känna att det blir lite tokigt när de största minusen innefattar saker som kan komma att funka mycket bättre när fler delar finns ute. Känns helt enkelt som det kan vara så att helheten är fantastisk, men bara just som helhet. Betyget är i så fall rätt nu, men kan bli missvisande senare. Hade känts mer ok om episoderna såldes separat, men eftersom alla 5 delar ingår i priset så känns den där tvåan lite väl hård.

Såg att Eurogamer kör en ny approach till "episodic gaming" där de helt enkelt inte ger betyg till enstaka episoder, men ändå skriver en recension. Betyg sätts sedan när alla delar finns ute. Något för FZ att överväga kanske?

"Istället för att kontakta Valve och ansvariga över Steam" stämmer inte med andra nyheter jag läst. Han kontaktade Valve support för att få det fixat, men tålamodet höll bara några timmar utan svar innan han gick bananas på twitter.

Rätt beslut av Valve och väldigt proffsigt svarat dessutom (deras mail finns i Eurogamers artikel)

Skrivet av =FFM=FH:

Kommer Carmack hålla keynote i år tro?

Han ville och erbjöd sig, men fick inte. Vilket inte är nån överraskning med tanke på att Zenimax/Bethesda anklagade honom för att ha stulit kod till Oculus och bussade advokater på honom.

Sorgligt att se iDs dödsryckningar, från legendariska innovatörer till att tyna bort efter att alla med talang lämnat skeppet.

Skrivet av rudeboystig:

Jag tar för givet att det kommer till PC, säkerligen Xbox också efter ett tag.
https://twitter.com/TimOfLegend/statuses/476179637987315714

Låter inte som det kommer komma till xbox/wii:

https://twitter.com/TimOfLegend/status/476250128861249537

Man märker dock på Tims tweets att han inte får säga nåt om "andra plattformar" än men hintar så starkt han kan om det iaf. Lär bli PC/Mac/Linux precis som resten av Double Fines katalog.

Trodde på på fullt allvar att dom drev med dudebro-gaming i nästan halva trailern. Varenda usel B-action-kliché man kan tänka sig inklusive en totalt oengagerad röstskådis som säger "die motherfucker" och får det att låta som han sitter och dricker morgonkaffe.

Plus att Wii U känns som den sämsta tänkbara plattformen att släppa det på, men det var tydligen bara Nintendo som ville betala för att få eländet färdigställt.

Är inga problem att spela originalet på moderna datorer, bara att installera ResidualVM som finns till PC, Mac och Linux.

http://residualvm.org/

Det fixar t.om buggar som inte patchades av Lucasarts, bl.a en rejäl bit dialog som aldrig spelades upp pga ett scriptfel.

Tim skrev såhär på twitter:

"Talk about other platforms soon! Sony's been a great help making this happen & we're excited to be working with them on the console version!"

Så det låter som det är bra odds på att det kommer till PC också, bara konsol-exklusivt till ps4/vita.

Ren glädje, lätt topp 5 av mina favoritspel någonsin.