Inlägg av joapal

Inlägg som joapal har skrivit i forumet

Min ryzen 5600 och 3060ti har inga jätte problem.

Hade på första banan lite problem med micro fps drops, men dom var så himla korta att jag faktiskt inte påverkades även om jag rynkade på näsan åt det.

Håller på att dammsuga planet #2 nu och tycker tyvärr att spelet är skit bra.

Får se om det är mer problem nästa gång man kommer till en metropol. Kanske det är där med raytracing på som spelet har sina problem. Just nu njuter jag mest hela tiden, men det kanske går åt pipsvängen senare.

Annat:

Att den går att köpa är min förutsättning

Skrivet av hoppalängdhopp:

Så hon tycker att vi ska betala det dubbla priset till scalpers mot vad det kostar i butik?! Hon är ju inte klok damen.

Det var ju inte det hon sa.

Om du köper eller ej så är det ditt beslut.

Men när marknaden sätter priset och folk betalar mer så blir det såhär. Det är inte amd som trissar upp.
Precis som med husköp i Stockholm så är det köparen som väljer att betala överpriser för att få det dom vill ha för att dom kan.

Osolidaritet och egoism är smogen som ligger som en äcklig hinna över kapitalismens tecken och alla vill ha en bit av kakan.

Jag tror amd står upp över halsen i jobb att dom inte kan ta ansvar för moralen i människorns som betalar för deras produkt.

Drömnyheten vore väl att man kan gå in i en butik nära sig och faktiskt köpa sig en PS5:a att sätta under tvn.

Antar att man måste börja med att göra all bit mining olaglig så att konsumentsaker återgår till konsumenter och den där korkade hittepåvalutan som bara slukar jordens resurser försvinner. Det är ju inte bara halvledare som inte räcker till på grund av det, all el som kastas i en virtuell soptunna borde straffbeskattas med 10000% eller någon annan bisarr siffra så att skiten upphör

I spelnyheters väg så finns inga drömnyheter.... räcker med att släppa nya Horizon Dawn då jag tror det kommer bli hur bra som helst och det är ju ingen riktig nyhet längre

Just nu är det bara väntans tider.

Är det inte helt ok att ha en maskin man inte spelar på?

Man måste ju inte vilja spela på allt som går att spela på

Sett folk som spenderar flera tusen på pay to win spel i månaden på mobila plattformar som är 100% virtuellt bullshit så att inte ens ha lust att falla i såna fällor är bara av godo!

Skrivet av SunShine:

well, har vi inreseförbud pga en pandemi så tycker jag det är oväsentligt vad e-sport ska klassas som eller inte klassas som. Endast bör ingen få komma in eller så släpper man så alla kan resa in, med giltiga resehandlingar så klart.
Först gnällde man i Sverige på att man gjorde för lite under pandemin nu när saker är på plats, ex för att minimera smittspridning utifrån, så duger inte det heller.

Men kanske borde en större diskussion äga rum. Är det dags att häva inreseförbudet till Sverige? Är världen i såpass gott skick man kan göra detta?!

Du har helt klart en poäng...

//FotbollsEMenterschat

Bryr mig ej om hur många som får delta covid om 2 veckor.

Vill dock veta om 1,5 månad hur många som dött pga finalspelen i fotbolls EM runt om i Europa.

Skrivet av sezth:

Man får en känsla att dom enbart bryr sig om game pass

Klart dom gör när det är en fantastiskt bra tjänst till ett inte allt för högt pris för oss användare och ger värde för båda parterna.

Ungefär som att "netflix skiter i sina postorder tjänster för uthyrning av filmer på dvd" och bara bryr sig om sin streamingtjänst?

Börjar bli väl många tjänster nu. Som konsument får man ha koll på hur många man betalar för. Dock så är det fantastiskt nice med inga bindningstider. Det är DEN biten som gör det så kul att man kan växla mellan olika tjänster nästan när helst man vill utan att sitta med 3 månaders uppsägningstid eller annan skit.

Skrivet av majsalle:

Tycker inte att argumenten om att man minsann lagt ner 1000+ timmar på ett spel och att det därför är billigt per timme håller. Eller att det är billigt jämfört med vad en biobiljett kostar. Det där är högst individuellt och spelen prissätts inte på det sättet. Bolagen höjer priserna så mycket de kan tills de märker att konsumenterna backar. Deras huvudsakliga syfte är att gå med så stor vinst som det bara är möjligt.

Det kräver också stora vinster när det går bra för att kosta på ett dyrt misstag när det går tungt.

Om du har en utgift på flera miljarder i utvecklingskostnader på kanske 5 år så måste man ju ha pengar på kontot hela vägen.

Mycket bolagspengar som betalas ut men det är stora riskkapital som ska tillgodoses också.

Tyvärr ingår det mycket fluff utgifter för skit som inte har med spelen att göra som dock måste bekostas. Någonstans där drar det väl iväg och priset blir vad det blir.

Jag är glad att jag kan köpa det jag vill när jag vill och jag betalar för sånt jag gillar så att man kan fortsätta göra nya saker som jag gillar.

Själv har jag en liten bluetooth dongel i datorn (fått med en xbox one kontroll) så jag kör sladdlöst. Lirar spel som assassins creed och liknande spel med kontroll tillbakalutad i stolen med fötterna på hörnet på skrivbordet. Riktigt smufft. Blir inte så mycket pilbåge lirande då dock men man anpassar ju sig efter hur man vill spela.

Många övertolkande kommentarer.

Är det fel att med insikt lösa ett eventuellt problem efter att ha sett någon annan göra ett misstag i en liknande situation?

Känns som ett moget beslut.

Skrivet av SWEBarb:

men skojar du eller? spelet av vad jag läste vid launch var ju total katastrof.. o du säger dom flesta var glada? okej..

Jag tyckte det var grymt....
Bara för att vissa hade en negativ upplevelse så betydet det inte att alla hade det.

OCH... på internet så är det alltid det negativa som hörs mest... samma gäller i verkligheten också för den delen.

Skrivet av scaryfoot:

Jag gillar spelet, men tycker inte det är årets bästa. Jag tycker också att det är anmärkningsvärt att jag var tvungen att ladda ner en update på 45 GB för att kunna spela det. Och att det fortsätter komma updates. Jag började spela för ca 23 år sen, och jag har aldrig varit om nåt liknande tidigare. Så det har jag skrivit om. Men jag antar att jag är gammal och grinig, och tycker att allt var bättre förr. Istället för att omfamna allt det nya som kommer.

Tänkte inte ens på patchen då jag förladdade spelet innan.
Jag bara startade upp det så fungerade det.

Samma med dom andra uppdateringarna. Dom skötte sig själv så det var inte några funderingar där heller.

Enda buggen jag stört mig på i spelet är när man öppnar kartan, så slutar spelet registrera knapptryckningar och man fick starta om. Men jag kunde alltid komma igång i princip där jag slutade varje gång.

Hade det hänt i ett multiplayerspel så hade jag blivit galen, men nu blev det bara korta mikropauser som man behövde ändå. Även om det var lite irriterande. Men det förstörde inte viljan att spela för det var så himla bra därimellan att man bara ville fortsätta hela tiden ändå. Det är därför både jag och många andra röstade fram det som bästa spel.

Nu ska jag spela klart AC Valhalla som också var jättebra, dock inte på samma nivå som Cyberpunk. Det spelet brukar också bugga ibland. Men inte heller det på ett spelförstörande vis.

En dålig nätkod i ett multiplayerspel är hopplöst, men i ett singelplayer spel är det andra problem som kan vara gamebreaking. Men är känslan helt rätt så överkommer man problem som inte påverkar känslan och viljan att fortsätta.

Skrivet av UpplystAfghan:

Snarare så att det är få som har fel och alla andra som har rätt.

Nej, jag väntar fortfarande på det spelet!

Eller så är det som med allt annat.

Väldigt många är nöjda och skiter i att skriva om det för dom spelar och har kul, medan hela massan som är missnöjd måste berätta det för hela världen?

Jag är supernöjd trots vissa buggar.
Lär vara första spelet på otroligt länge som jag gör flera igenomspelningar i. Brukar aldrig göra det annars.

Har förstått att gamla konsollernas versioner inte är spelbara, men det bryr jag mig inte i då jag spelar på pc.

Trist för dom som sett fram emot just den biten, men då det inte påverkar mig så låter jag mig inte påverkas negativt i det här fallet.

Skrivet av Kyraal:

Spelar absolut ingen roll. Vi ska kräva, och vänta oss spel som fungerar bra vid release, det finns inget annat att säga om detta. Spel ska inte vara som 2077 vid release, oavsett hur de kommer se ut om 6 månader. De enda som tjänar på att folk har din attityd är utgivarna som släpper undermåliga produkter, ingen annan, speciellt inte vi som älskar spel. Kan inte annat än att skaka på mitt huvud och forsätta vara förbryllad...

Jag förstår faktiskt dig helt och hållet, men i slutet av dagen så är det bara en fråga om personlig inställning / preferens till saker.

Jag gillar cyberpunk och dess brister till trots så gillar jag det skarpt, och alla bristerna kan jag ta mig förbi. Precis som en relation i livet där det finns både upp och ner sidor av allt så är det hur man ser på helheten som avgör om det är bra eller dåligt.

Min attityd i slutet av dagen är att jag är nöjd och du verkar missnöjd. Vad hade du valt?

Släpp dock inte loss mig i en politisk debatt för då kan jag bli jävligt grinig.

Jag har minne som en guldfisk när det kommer till tråkiga saker, vilket kan vara en superkraft. Framför allt när jag ska putsa 120 kg oxfile imorgon. Ingen ide med att gå in för att sura över att alla oxfileerna inte är stöpta i samma form. Dom är trots allt precis som människor jävligt olika!

Ska in och kötta bort det sista i cyberpunk i kväll! Ha det gott.

Gott nytt år på det.

Själv köpte jag spelet på GoG för 630 kr, så att så mycket av pengarna skulle hamna i utvecklarnas ficka!

Jag älskar spelet. 12 av 10 i betyg.
Buggar till trots så startar jag bara om spelet och fortsätter på pc för spelet och känslan det är precis allt jag ville att det skulle vara.

Hoppas på en miljon expansioner. Kommer kasta mina pengar på CDPR varje gång.

Inget i livet är perfekt. Framför allt open world spel. Men alla världens bästa open world rpg spel genom tiderna..... säg ett som inte var buggigt från början?

Kolla bara spel som assassins creed, fallout, dragon age, skyrim, elderscroll serien, the witcher... Alla har under tid blivit giganter, och inget var fritt från buggar och glitches vid release.

Open world är fantastiskt men också så otroligt jävla kompext så buggar här och där, så länge man kan ladda om och ta sig förbi så är känslan, storyn och karaktären med ett intressant utvecklingsläge där så rinner det bara av mig.

Sparfilsbuggen som jag inte stött på än skulle kunna bli en ganska negativ sak men än är jag inte där.

Skiter i allt folk skriver på internet. Hade jag brytt mig om deras åsikter så hade jag betalt för det också. .

Så fortsätt gnälla ni som vill.... för jag bryr mig inte!

Till er alla, en riktigt god jul

I alla rpg är jag väldigt sparsam i början med att sätta ut poäng för jag vill känna mig för vad jag vill bygga för något eftersom. Ibland har jag 5-8 attribut poäng att sätta ut vid ett givet tillfälle för jag brukar mata igenom massor med uppdrag och random quests och sen mellan några stora uppdrag där jag fått fett med loot så brukar jag besluta vilken väg jag vill gå där!

I CP började jag med reflex och cool för jag trodde jag skulle köra melee stealth, men fick tag i lite smartlink och ett snipergevär till det. Så nu försöker jag ha 2-3 skill points sparade att sätta ut för varje gång det dyker upp nått kul som jag vill kunna forcera. Har ofta några poäng sparade för säkerhets skull

Går på ren skada, redan lvl 10 så gjorde jag över 3.7k skada på hs med smart link sniper, nu på lvl 13 så gör jag över 6k skada. Saker eskalerar, och med nytt cyberdeck och dubbelhopp så börjar man skapa sina egna vägar lite överallt nu

Älskade AC: Valhalla, men cyberpunk är så galet bra att jag kommer nog plöja det hur länge som helst!!!!

Jag gillar assassins creed och vill att dom fortsätter komma. Att ubisoft försöker tjäna pengar på kosmetika är jag ok med för jag väljer även där om jag vill betala för det eller ej.

Det är dyrt med utbildad personal, och om ni kan berättiga att stjäla andras verk och tro att det aldrig skulle påverka så är det fel av er.

Tänk om alla tyckte att det var ok att ta potatisgratängen från willys för den var ju bara en mikrotransaktion till eran svenska oxfile som ni betalade 500 kr kg för och ansåg att det var fullt pris för en måltid, men på vägen ut kom på att ni bara ville ha en sak till.

När folk tror att dom kan få en extra bit oxfile på restaurang och sen tappar hakan när det kostar 150-200 kr för en till bit kött......

Några brancher överlever endast pga merförsäljning, sen kanske EA sports är den största boven i världen vad gäller fifa och nhl korten som folk spenderar 40000kr om året för, men en AAA titel som Assassins creed som man kan nalla till sig nypris med seasonpass för 800kr kostar garanterat mer än så att tillverka och kan jag sponsra med lite mer pengar därimellan för att det ska bli än bättre i framtiden, so be it.

Utveckling kostar, och vissa mikrotransaktioner kan göra att det är mindre skitjobbigt för dom som jobbar i spelbranchen ifall dom kan få mer kollegor.

Tänk om vi kunde VÄLJA spendera mer pengar på sjukvårdspersonal i Sverige så att man kan få fler kollegor på sjukhusen så att personalen som jobbar där slipper springa in i väggar åt höger och vänster när det blir mycket under en längre period. (hej pandemi)

Lotteri och pay2win i multiplayer håller jag mig dock ifrån så jag orkar inte ens klaga över det. Man är vuxen nog att välja vad man vill kasta sina surt ihoparbetade pengar på.

Skrivet av SWEBarb:

kräks på alla som vill i pandemi tider sälja för dubbla eller tredubbla priset... är det vad mänskligheten är idag girig så man spyr ??

Det är samma vidriga kapitalism som låtsas vara vår väg ur pandemin också. Kapitalism styr utvecklingens skuta framåt. Vilket är många bra saker.
Men det är också mänsklighetens fall då vissa går över lik för att få fylla sina konton med $$$.

Lite empati är vad världen behöver. Tyvärr kan man inte betala hyran med den valutan.

Våga vägra köpa upptrissade saker!

Vare sig det är toalettpapper, grafikkort eller ps5.

@suna:

Jag brukade göra så, men det är grymt mycket skönare att ha jättelåga utgifter varje månad, och istället köpa hela saken på en gång.

Bindningstid är det värsta jag vet, visst kanske man på ett ställe sparar några kronor någon gång, men känslan att inte vara ett annat företags bitch i 24 månader är ännu bättre.

Förövrigt så har jag haft Game Pass ultimate sen det kom då jag har nytta av både xbox, pc och live funktionen i mitt liv!

Helt plötsligt fick jag både EA access och Bethesta på köpet också. Nice!