Inlägg av Tpett

Inlägg som Tpett har skrivit i forumet

@Renfis: Damn it, kollade igenom inlägget två ggr och såg inte det.

Aja. Tur man inte jobbar med att skriva såna här nyhets brev. Hade man väl fått kicken direkt

Battlestar Galactica Deadlock - Turbaserad strategi

Jag har väntat länge på ett bra spel som fångar de strider som Battlestar Galactica (främst den senare av de två) där man styr sina flottor mot seger.

Verkar nu som att Slitherine Software står för skapandet av detta spel vid namn Battlestar Galactica: Deadlock, och jag må säga själv att det verkar intressant och riktigt fint gjort.

Spelet utspelar sig under första seriens tidsera (Första Cylon Kriget) där man som flott admiral skall slå tillbaka motståndet från både Cylons och Colonials

Spana in nedan video där XPgamer går igenom lite enkelt hur spelet fungerar och vad man kan göra där. Spelet släpps den 31:a oktober.

För er som undrar så skulle jag säga att X-serien har en stor lärokurva. Dock om man vill börja någonstans så skulle jag säga att X3 Albion Prelude är det lättare att lära sig än de andranspelen.

Man hittar lätt uppdrag där samt att kör man dessa i 2-3 timmar får man en hyfsad förståelse för hur skeppet fungerar. Sedan är det bara att köra "trial and error" för att komma vidare där.

Hoppas det går vägen, vore kul om FZ skulle kunna göra en Zombie-event.

Läsarna mot redaktionen. Sounds fair I guess?????

Måste tacka dig Mattias. Har glömt att ta bort min subscription på PS-Plus i två år nu och fick denna påminnelsen idag.

Super tack

@karbon: Svårt att säga. Jag skulle nog tro att det blir en singleplayer upplevelse då de endast har börjat med multiplayer nu med "Gwent".

Dock har som sagt inte mycket visats eller sagts om spelet så svårt att avgöra nu då "klasserna" känns lite som att de kan vara gjorda för flera spelare.

Skulle säga att detta är väl något man använder för att "testa" sin rigg med samt att kanske försöka skapa något coolt.

Finns saker jag saknar för att vilja köpa detta, som att skapa "units" (läs grupper) som navigerar i unison och inte endast individuellt.

Sedan är ju AI:n väldigt basic, går mot närmaste fiende så skulle vilja se en AI som försöker läsa av styrkan på motståndet och agera därefter.

Detta åsido med att det skall vara vara autentiskt (oh the irony) så hoppas jag lite på att det skall vara en full kampanj och inte endast att man skall överleva hord efter hord av zombies.

Skulle gärna även se att de tar bort alla "super vapen" (laser pistol, railguns etc) för att bara köra på andra världskrigs vapen.

Det blir dock att vänta med att köpa detta då jag inte varit imponerad av COD sedan MW2, känns som att detta kan vara en gimmick för att få tillbaka spelare. Men men, den som väntar...

Problemet blir väl att ska de ha högre prestanda så behövs mer kraft, mer kraft innebär mer ström, som sedan gör att de behöver mer kylning jada jada jada.

Lyckas de core det kanske intressant, men det kommer inte kunna klara av samma klass som stationära eller ens dagens gaming laptops.

@NordhNet: Verkligen, blir det dock sen leverans i EU så kommer jag köpa JP versionen. Orkar inte vänta.

MH Double Cross till switch

Jag har haft en väldigt stor kärlek till Monster Hunter ända sedan jag spelade det på Wii för ett antal år sedan. Dock har jag aldrig tyckt att de mobila plattformarna (3ds, new 3ds osv.) har gjort spelet rättvisa.

Tycker därför att det är kul (men föga förvånande) att Capcom även kommer släppa Double Cross till switchen med lite ytterligare godsaker gentemot 3DS versionen.

http://nintendoeverything.com/monster-hunter-xx-coming-to-swi...

Inget släpp ännu för väst men frågan är väl om man ev. i augusti köpa den japanska versionen eller om man ska kanske vänta till engelska kommer ca 6 månader senare (har ofta varit den tiden mellan släppen men kanske blir annorlunda).

@Kleptoman: CDPR har inget DRM då de anser att bra spel säljer (utan eller med skydd, därav skippa skydd). Trots säljsiffrorna som var ruggigt bra så var även Witcher 3 ett av de mest nerladdade spelen under sin tid.

Jag ser inget fel med DRM så länge man ser till att det finns en anledning för det vilket Grey Box har då de är en mindre studio. Jag tycker det är starkt att erkänna att de vill hindra de som piratar så mycket de kan för att sedan underlätta för de som faktiskt köpt spelet genom att ta bort det helt.

Låter som en hälsosam behandling skulle jag säga. Att skydda sitt IP så mycket de kan genom DRM men att sedan plocka bort det när skyddet inte fungerar längre.

Kudos till ett hälsosamt och användarvänligt sett att se på DRM.

Mass Effect Andromeda Alpha VS Release

Att ME:A inte vart det spel som vi ville ha var uppenbart när vi väl fick händerna i det och började spela var uppenbart så fort det startades på valfri plattform. Animationer som var konstiga, stela karaktärer och ett landskap som gärna var kargt till större delen och inte hade så mycket karaktär.

Dock vart jag häpen, förvirrad och en smula arg igen när jag såg nedan klipp på vad som var en film snutt som släpptes under 2016 som visade hur spelet såg ut år 2014. Skillnaden är otrolig och visar hur de verkligen har nergraderat Andromeda något otroligt.

Vad Bioware (och till viss del EA) har att försvara sig om detta vet jag inte, men kan vara att det kommer att på nytt frågas varför Andromeda vart så fel, o så fel.

Om ni testat/spelat Mass Effect Andromeda, vad har varit det bästa/sämta med spelet för er del. Jag har tyckt combat varit det bästa av alla 4 spelen men i övrigt ospelbart pga. dåliga karaktärer samt UI problem.

@Pettor: Detta var vad som hände med scrolls som nämndes tidigare i artikeln.

De påstod att det förstörde deras varumärke (The elder scrolls) för att de hade myntat det specifika ordet.

Tror att de (Prey for the gods) hade kunnat vinna en rättstvist om de velat, men troligen har de inte pengarna (än) gör att de inte kan ta den striden. Bethesda börjar dock närma sig UBI på dumma val känns det som nu.

Wii är jag lite smått osäker på hur det ligger till med men jag skulle säga att vill han spela virtual console så är det bästa antingen på en Wii U eller på en 3DS/2DS. De har fortfarande en del gamla spel som man kan köpa där.

Gå in på nedan länk och kolla där, finns så du kan sortera på virtual console och till vilken plattform så du kan hitta det du önskar.

http://www.nintendo.com/games/game-guide/?pv=true#filter/wii_...-

Svar på fråga två är svårare då nintendo har sagt att de kommer köra virtual console till switch men de har inte sagt vilka spel, när eller ens hur det kommer att fungera. De har varit väldigt tysta med det ända sedan switchen lanserade.

@MatsDahlgren: Jovisst var det kul att spela, men jag känner att deras unlock system tillsammans med att de inte fleshade ut TITAN-mode helt gjorde att det dog lite i förtid.

Men man hade sjukt kul med det. Många sessioner när man spelade hos polaren och bytte efter två dödstillfällen. Härligt spel som jag hoppas de återkommer till (BF 2143 plx).

Din bästa game-trailer

I helgen satt jag och kollade på lite olika trailers för diverse spel som kommer ut i år. Mycket intressant, samt mycket som inte är tilltalande alls. Mitt i detta så kom jag att tänka på en trailer som jag själv anser är den bästa genom tiderna och en tanke slog mig. Vad alla andra har för personliga trailers på spel.

Skulle vara intressant om man kan samla vilka/vilken trailer man tycker är bäst och kanske även säga om det är för grafiken eller om spelet kanske ligger en själv nära till hjärtat.

Min personliga favorit genom tiderna är nog trailern för BF2142. Även om spelet var sisådär så är det en trailer som jag tycker fångar det som är bra med BF och den sista biten med bordningen av flygskeppet är helt underbar.

Om jag skall välja en annan som är sjukt bra så är det Dawn of Wars intro/trailer. Goddamn vad jag älskar stormningen uppför backen.

@snubben: Vi är ett stort gäng som brukar spela det, morgon kväll och eller middag.

Så när det finns tid trots tidsskillnad så är det bara hoppa in.

@tricky: Tjusningen med early access, work in progress

Ska kolla hur stabilt det är nu, många har sagt att det fortfarande är lite halvt i vissa städer men att det är en kännbar förbättring överlag. Så man får hoppas.