Inlägg av Tomas Helenius

Inlägg som Tomas Helenius har skrivit i forumet

Skrivet av Kyraal:

Nu är ”clickbait” ett ganska nedvärderande begrepp som slängs runt lite väl fritt, men generellt sett så är det väl ändå så att ni faktiskt försöker skriva både rubriker och artiklar som skapar engagemang hos läsarna?

Ja , det är klart - vi vill ju att folk ska läsa det vi skriver. Men clickbait ät något annat, och det håller vi inte på med.

Skrivet av noreason:

Haha denna artikel måste ju vara rage bait

Skrivet av tuxsmasher:

Det första jag tänkte... siten måste ju ha sina klicks.
"om du köper en produkt kan du inte förvänta dig att du kan använda den om 9 år". 😐

Det här är tyck om en händelse i spelbranschen. Om vi klickjagade hade vi skrivit om sex och politik, inte nio år gamla spel. Klickjakt finns det andra som sysslar med.

Skrivet av kLIMAX:

Men, det viktigaste av allt! Does it run Crysis?

Det får vi ta och testa!

Tråd rensad på politiska diskussioner och tjafs. Stay on topic.

Skrivet av Hale2000:

Jag tillhör den kategorin som ofta köper fler spel än jag hinner med att köra. Jag har ju köpt The Crew tidigare med syftet att spela det när andan faller på. De har ju fått mina pengar, och nu står jag här och kan inte köra det.
För att jämföra med film så skulle de plocka bort Robocop 1 när det finns både del 2 och 3, och sedan säkerställa att man inte kan titta på den första.

Då är det förstås surt. Men spel blir ju gamla med tiden, och allt gammalt man äger kan inte köras på nutida system.

Det är svårt att jämföra mp-spel med film eftersom film inte kostar på samma sätt när den är släppt. Har man den fysiskt räcker det med rätt mediespelare.

Skrivet av Komured:

Med det argumentet bör alla spel förstöras när officiell support upphör, någon kan ju börja kasta skit på EA för att det fortfarande finns buggar i Ultima 7. Ser just den delen iaf som ett ickeproblem då det annars hade vart en stor grej redan nu då det som sagt finns hostade spel som körs utanför officiella kanaler redan nu.

Det är väl ändå skillnad på singleplayer-spel och spel som är helt beroende av välfungerande servrar. Men inofficiella servrar har du kanske rätt om, jag bara gissar hur företag som är måna om sitt anseende kan tänkas resonera. Det kan förstås funka olika hos olika företag också.

Skrivet av MammaMuu:

Finns ju massor av personer som har egna servrar hemma eller hyr in sig på en dedikerad server hosting. Klart att dom skulle kunna ge spelarna möjlighet att skapa privatservrar om dom ville, dom vill givetvis inte bara lägga ner tiden för att fixa det för det kostar pengar. Det skulle inte bara hjälpa pc-spelare utan konsolspelare också. Konsoler kopplar upp sig datorer också, dom har inga specialservrar.

Jag ser inte heller hur the crew skulle vara speciellt bara för det är en stor karta. Folk har gjort privatservrar för mmo-rpgs som world of warcraft och liknande.

Flera saker än om det är möjligt spelar in, t.ex. kvalitets- och support-grejen jag var inne på (om servern funkar skit finns risk att vissa ger företaget skulden, trots att de inte hostar). Sen är antalet spelare jätteviktigt. Om det bara körs av några hundra så kan kostnaden bli alldeles för hög för företaget. The Crew 2 verkar ha haft under 1 000 spelare på Steam sedan Motorfest släpptes, och första spelet har gissningsvis varit mindre.

Företag fattar beslut utifrån sina förutsättningar, som kostnad och anseende hos kunderna. Om The Crew har få spelare och det är krångligt eller dyrt att låta spelarna själva sköta det, är det förmodligen ett medvetet val efter överväganden att riskera goodwill på att släcka spelet. Som kund kan man tycka att valen ibland är skeva, men man får väl ändå förutsätta att det inte sitter ett gäng apor i varje styrelserum bara för att man tycker annorlunda.

Skrivet av Geijmer:

Ubisoft kan ju enkelt släppa en Offline Patch till The Crew för på The crew gick det göra mesta själv.
Hur blir det med andra spel som Ghost recon Breakpoint,The Crew2,Motorfest,Riders Republic osv när Serven stängs ner för dom spelen med i framtiden? Kommer det bli samma sak som The Crew 1 att ubisoft skiter i att göra en enkel Offline Patch sedan ta bort spelet från våran spel bibliotek ?. Alla spelen jag nämnde går köra själv dvs bör inte krävas köra online.

Kanske. Osäker hur det funkar i The Crew, möjligen är det krångligt om saker sköts av servrarna. Jag vet inte, men offline-läge hade ju varit en bra grej.

Skrivet av jehuty:

"Att låta spelarna själva sätta upp servrar är förmodligen omöjligt med tanke på spelets storlek. För att inte tala om hur osugna Ubisoft är att riskera skäll för att spelet funkar kasst på grund av saker de inte kan göra något åt"

Det är bara en dålig ursäkt. Som sagt många kommer förmodligen inte sätta upp egna servrar eller ladda ner extra moddar för att få det att funka. MEN valet borde finnas och dom som vill fortsätta spela kommer vara medvetna att det är inofficiella servrar som kan funka sämre.

Nu har det släppts en inofficiella lawbreaker 2.0 som gör att man kan fortsätta spela spelet, kan lawbreaker så kan the crew.

Det kan vara så att det inte går att köra den här servermjukvaran på en vanlig pc. Spelet är helt byggt för online-spelande och servermjukvaran kanske inte alls är anpassad för användning av privatpersoner. Och det skulle ju bara hjälpa pc-spelarna, inte de som köpt konsolversionerna, som nämdes ovan.

Lawbreakers är en helt annan sorts spel. The Crew körs på en gigantisk karta med massor av spelare, t.ex.

Skrivet av Tubb3:

Oj, den såg jag inte komma. Har blivit golvad av spelets trailers och trodde att vi hade ett riktigt guldkorn på ingång. Tji fick jag.

Men med det sagt - det är därför vi alltid inväntar släpp/recensioner!

Trodde också det skulle få höga betyg.

Betygen spretar en hel del, finns både höga och ljumna. Som alltid: läs/titta på fler omdömen innan köp, ingen recension är facit.

Skrivet av rmpyro:

Fallout 76 fyrdubblades. Brukar va mellan 8-10k spelare online samtidgt. Nu på helgen var siffran på 40k.

Om ni har en gratis kod som ni inte tänker använda så ger den till någon annan. Då kan den personen använda det som ett mule account så slipper dom köpa fallout 1st.

Fallout 76 är gratis till fredag eller så, gäller alla plattformar. Det lär bidra en hel del.

Hörni FZ, ni får vänta med att skriva massa GTA 6-grejer, 2025 är alldeles för långt borta!

Bistra brillor på Fredrik! <3

Inget strålande resultat, men helt okej.

Du ligger i hårt med recenserandet, @LancelotSwe. Trevligt!

Hallå,

Tyvärr inte. :/

Skrivet av Monstertarzan:

Vilket sammanträffande att jag precis spelat igenom Kingdom Come och skrev en medlemsrecension just idag, kanske var något undermedvetet . Väntar med spänning!

Timingen!

Skrivet av Rh3nium:

Trist.
Dum fråga - "ojämt manus" listas på + sidan, men i texten känns det som något dåligt?

Skrivet av Keneay:

Tänkte precis ställa samma fråga. Måste blivit fel vid publiceringen?

Skrivet av Mikael Berg:

Ja, det ska vara minus! Och det har försvunnit ett plus som skulle vara där... får kika på det (jobbar just nu)

Slarv vid inmatningen (ingen skugga över Mikael). Tack för uppmärksamma era ögon!

Skrivet av Dave Lister:

Det var en rätt rejäl storleksminskning, frågan är, vad var ursprungsstorleken?

Har för mig att det var lite över 100 GB.