Inlägg av Wardancer

Inlägg som Wardancer har skrivit i forumet

Ferret <3

Undrar hur glad min iller skulle bli av en pilotmössa o goggles

Jisses... ser verkligen helt värdelöst ut.

F2play skyrim där du får köpa varje dungeon eller bara kan spela 10 minuter åt gången utan att köpa "stamina" paket... fuck yeah. Samt ett F2Play Skyrim skulle sakna det absolut viktigaste med Elder Scrolls spelen, creation kit.

Hata F2play skiten, kanske funkar med små multiplayer fokuserade titlar men jag vill ha hela spel att köpa som man kan sätta sig och spela färdigt utan att hela tiden känna att man saknar halva spelet.

Skrivet av Jozo:

Det är lite tråkigt att både Microsoft och Sony i stort sett struntar i Europa när det gäller såna här saker... =(

Inte struntar utan orkar snarare inte med rättighetsträsket som krävs för att nå europa. Mycket krångel och tjafs för varje litet land.

Löjligt, men det blodiga omslaget är fan skitfult. Speciellt när det gäller ett RPG som Risen... (inte för att det utan blod är speciellt vackert men klart bättre)

Finns rätt många som spelar på resande fot med, speciellt spel som Sim City, perfekt spel att ta med ut till sommarstugan eller dylikt. Det lär ju förmodligen vara bättre än Diablo 3 är på den fronten då det lär bara vara någon verifiering så ett 3g modem räcker. Men ändå det är fan helt efterblivet, är jo fortfarande folk som spelar Sim City 2000, antar de inte ens tänker försöka göra ett lika bra spel igen då servrarna kommer stängas ner om nåt år.

"EA-chefen berättar sedan en anekdot om hur han var tvungen att installera om sin sons operativsystem på grund av mod-hanterare som inte fungerade." <- Säger mest något om hans kompetens, i.e. lyssna inte.

Skrivet av riktigninja:

e-sport för mig betyder fula koreanska killar som kan få brudar bara för dom är esportidoler.. tragik och slöseri med snygga brudar.
Ämnet är intressant, men inte att flopgrof vann över lolforz i starcraft , utan mer i ett större perspektiv .. personerna bakom, vad som driver dom framåt .. hur dom lever ,och vilka uppoffringar som krävs för att bli bäst i världen.

Då behöver du kolla på det.

För alla som säger att "Man vet ändå nationaliteten på top 10!" så behöver ni också faktiskt ta o kolla på det. Koreanerna kanske oftast tar top 3 eller top 5 men där finns en hel "foreigners" som kan ta upp kampen. Svenska Naniwa, kanadensiska Huk för att bara nämna två riktigt grymma spelare.

Men det som verkligen lyfter SC2 scenen är de personligheter som driver det på kommentator sidan har man Tastosis, Day9, JP etc som lyfter varje tävling de är med och kommenterar så att även den mest oinsatte kan förstå och hänga med. Bland spelarna finns ju Idra som alltid ragear så knapparna flyger, MC som har en beef med både Naniwa och Idra, MarineKing Prime som alltid kommer 2:a (fast det verkar ha löst sig med sista MLG).

Det är lätt att bara förkasta hela e-sportscenen som själlös speciellt om man tittar på lagnamnen som spelar i alla spelen men kollar man på spelarna och kommentatorerna finns där en jävla massa personligheter som gör det värt att följa och helt sjukt spännande när någon får till en helt grym tävling där de får slå sig uppåt genom openbracket.

Dessutom så har tävlingarna börjat visa på riktigt riktigt bra produktionskvalitet, senaste MLG hade 8 casters eller så som kommenterade matcher och hade mellansnack, en mycket bra streaming "app" med helt ok gratis kvalitet, en jävla massa publik. DH:W byggde en riktigt grym scen och hade en stor publik för finaler i allt från SF4 till SC2. Visst det är inte en full fotbollsstadium men vi är på väg (där korea varit länge). Enda som saknas nu är att faktiskt kunna se skiten live utan att ta ledigt från jobb eller hoppa sömnen en söndakväll.

E-Sport är här för att stanna <3

Skrivet av Carrrl:

Någon som vet var man kan hitta VoD:s från turneringen? Mer specifikt svenskarnas matcher och finalen?

MLG kan vara lite sega med voddar men tips från coachen: Kolla på tävlingens hemsida? Du vet Master League Gaming?

Eller så har dom ingen kontroll över när patcharna släpps till konsollerna då de pushas ut via respektive konsolls system. Däremot verkar det fånigt att vänta med PC versionen men kan säkert vara microsoft som vill att det ska ut samtidigt på deras system. Men trevlig patch hur som helst och kanske kan få mig o köra ett par rundor igen innan nya banorna kommer.

Skrivet av Psykopatmullvad:

Behöver Zerg en buff, eller vill folk bara inte spela dem?
Ser aldrig Zerg i slutspel :S

Oftast vinner koreaner och koreaner verkar föredra Terran. Men som mosloa1 påpekade, DRG är zerg och är grym.

Såg inte finalerna igår blev lite för sent men fan det är en fröjd o se DRG och MarineKing spela, men är ju nåt speciellt när Huk och andra västerlänningar kommer in lyckas slå ut top-korean efter top-korean. E-sport, so fucking good <3

Skrivet av Brain:
Skrivet av Wardancer:
Skrivet av Brain:

Grafiskt ser det ju ut som grafikmodden som släpptes typ 10 år sedan.

Spela på Ipad? Hur kommer dom få det att fungera vettigt? Man använder både musen och tangentbordet konstant i BG.

Jag är tveksam.

Ja det är samma grafik assets så självklart kommer det se ut precis som om man kör moddarna som sätter ihop BG1 och BG2 i samma motor.

Precis. Så de lägger ner massa stålar på att utveckla något som redan finns för att sedan lägga över det på iPad? ... jadu. Snacka om att mjölka varumärket.

Eller så kanske de vill visa att det finns ett intrese och pengar att tjäna på BG så de kan få göra mer sånna spel?

Vill man spela på sin android tablet så ska det redan finnas en port av infinity engine till Android. Så go nuts om du har spelet.

Skrivet av Brain:

Grafiskt ser det ju ut som grafikmodden som släpptes typ 10 år sedan.

Spela på Ipad? Hur kommer dom få det att fungera vettigt? Man använder både musen och tangentbordet konstant i BG.

Jag är tveksam.

Ja det är samma grafik assets så självklart kommer det se ut precis som om man kör moddarna som sätter ihop BG1 och BG2 i samma motor.

Inget uppdaterat interface alls, känns som det blir lite otympligt o spela med bara fingrar, utan tillgång till space och andra snabbknappar för pause och abilities blir det en jävla massa klickande överallt. Samt hade ju gärna sett det till android med. Trevligt hur som helst.

Edit: Hoppas de iaf tar med de förbättringar i GUI som t.ex. IWD2 har så man kan flytta knappar och välja vad som ska synas i actionbar.

Jag hade testat Deadly Combat modden och sen får du lära dig blocka i tid Annar har jag nog inga moddar som påverkar melee. Men du kan ju jämnföra ditt svärd som gör 56 skada standard (dubbla det vid power attack minst) med en magikers lightnigbolt, ja låglevel spell men är trots allt deras standard attack för att träffa 1 fiende. Den gör som standard 25 skada, med perks 50% extra dvs 37,5 och kan dualcastas för 10% extra (och 40% mer mana) dvs 82,5.

Dualcasta costar dock fånigt mycket mana och gör inte speciellt mycket mer skada egentligen och kräver då båda händerna.

Så du gör betydligt mer skada med ditt svärd än en magiker om du använder powerattacks

Skrivet av axer:
Skrivet av Wardancer:

Finns ett helt gäng olika för magi, jag använder just nu Invested Magic som gör att magearmor och dylika spells är permanenta men minskar din max mana istället den inför även att destructionspells ökar i skada med dina magi skills om du har motsvarande perk (novice->master). Annars finns t.ex. Destruction Balanced etc. Sen bör man även ha cheap wards för de är omotiverat dyra som standard (finns i 2 versioner, en som kostar 1, 2, 3 mana och en som kostar 1,5,10 (jag använder den senare)).

För att få lite roligare melee combat så kör man Deadly Combat som ökar skadan på alla vapen, sänker armor lite grann och boostar block mycket och inför lite saker som timed block osv.

Sen är det bara att inte använda smithing och sånt då det är så jävla trasigt att det är löjligt

Men det är bara söka lite på skyrimenxus eller steam workshop.

I 1.5-patchen "fixade" de ju till smithing lite, men jag är lvl 32 nu och har precis smitt mig min första Ebony armor-set och har en armor rating på drygt 250. Tar inte så mycket skada med skölden uppe (läs noll ) förutom mot magi, som typ... köttar sönder mig totalt. Har haft lite svårt att hitta en bra balans i balansen, om du förstår hur jag menar. Ska kika på dina tips på moddar. Har inte kört något spellcasting själv än, så kan inte uttala mig om destruction och eventuell balans eller obalans.

Hur menar du att man inte bör använda smithing? Menar du att det är så enkelt att levla upp gentemot vad man får in return?

Ja smithing sätter balansen i spelet helt ur spel, är först man når extremt lätt max armor vilket ger 85% damage reduction och gör fåniga mängder skada med vapen. Kollar man på vilken skada magi gör så är det uppenbart att spelet inte balanserats runt smithing. De har ju åtminstone fixat hur man tränar smithing så startar man en ny gubbe så kanske det funkar, men känns fortfarande som en helt värdelös implementerad skill.

Enda anledningen den är lite ok är att man kan slippa använda de sjukt fula elven,glass etc prylarna som gör att man ser ut som man snubblat genom BR Leksaker. Utan kan uppgradera sina steel/leather/studded leather grejjer till motsvarande stats.

Men drar du på deadly combat så tror jag inte du kommer kunna ignorera skada så lätt om du inte timar din block. Men ja fiendens magi är rätt irriterande eftersom drain magicka inte gör någon som helst påverkan utan det som gäller är att dra på resistance enchants bara.

Finns ett helt gäng olika för magi, jag använder just nu Invested Magic som gör att magearmor och dylika spells är permanenta men minskar din max mana istället den inför även att destructionspells ökar i skada med dina magi skills om du har motsvarande perk (novice->master). Annars finns t.ex. Destruction Balanced etc. Sen bör man även ha cheap wards för de är omotiverat dyra som standard (finns i 2 versioner, en som kostar 1, 2, 3 mana och en som kostar 1,5,10 (jag använder den senare)).

För att få lite roligare melee combat så kör man Deadly Combat som ökar skadan på alla vapen, sänker armor lite grann och boostar block mycket och inför lite saker som timed block osv.

Sen är det bara att inte använda smithing och sånt då det är så jävla trasigt att det är löjligt

Men det är bara söka lite på skyrimenxus eller steam workshop.

Fattar inte varför de inte fixat den extremt trasiga balansen mellan vapen/magi och hur mycket magicka fiender har som gör magicka drain helt meningslöst osv osv. Finns moddar som löser balansen ganska fort men det borde ju komma från officiellt håll så stackarna på konsoller kan få det med. Standard läget där spells aldrig går upp i skada med skills eller enchants är ju så dumt så det är ett under att designern inte fick sparken direkt.

Sådant är det som behöver fixas inte killcams. Men alltid trevligt med en patch, nu ska bara någon fixa scriptdragon så dualwield parry modden funkar igen.

Skrivet av bjosarn:
Skrivet av Wardancer:

Saknas ju lite kategorier tycker jag, typ RPG/Äventyr och dylikt speciellt när det finns online multiplayer och action vilket i de allra flesta fall är samma sak.

Håller med om att de saknar "Äventyr" och möjligtvis "RPG" som kategorier. Håller dock inte med om att "online multiplayer" och "action" är samma sak. Tror World of Warcraft (expansioner) har vunnit både "best game" och "online multiplayer" exempelvis.

Citat:

Emil2796 finns ju lite moddar som gör combat i Skyrim iaf lite intressant, men hade det funnits RPG kategori hade säkert Skyrim vunnit över The Witcher 2 som vanligt. Vilket är helt bissart >.<

Att andra, privatpersoner utan ersättning, gör spelet bättre (ens intressant) borde inte spela någon roll för Baftas bedömning. Jag håller med Emil2796 att Skyrim är på tok för överskattat i väldigt många avseenden.

Att skyrim var överskattat var min poäng med, som RPG är det egentligen helt värdelöst. Som Dungeon Crawler är det ok (om man moddar det sönder o samman)