Inlägg av Fargo

Inlägg som Fargo har skrivit i forumet

Skrivet av neocon:

Jag hoppas på att Linux i och med Valves push med Steam Deck o.s.v. äntligen ska få ett ordentligt fäste bland gamers. Att slippa allt fuffens med Windows är himla skönt.

Tror det fortfarande är en bra bit dit.
Linux i all ära, men användarvänligheten är fortfarande en uppförsbacke i olika Linux-Distros.

Personligen tycker jag det vore bättre med färre storföretag, inte fler.
Särskilt om man tar hänsyn till konkurrens.

Dom tenderar nämligen att roffa åt sig alla små bolag som bidrar till sund konkurrens...

Det här tycker jag oavsett om det gäller Microsoft, Sony, Nintendo, Epic eller annat multimiljardföretag.

Jisses vad dyrt... Tror jag fortsätter spela på min ps5a ist... Men hade såklart varit trevligt att uppgradera min stationära.

Skrivet av Slashgibber:

Han lär inte ha spelat särskilt många storybaserade spel då helt enkelt.

Det har jag dock, och jag tycker han har rätt. Om inte bästa, så def bland en av dom bästa iaf.

Helt meningslös kontroll för vanliga soff-gamers, imo.
Det vanliga PS5-kontrollen duger utmärkt, nästan ingen behöver en kontroll för 2500 kr.

Dom vill alltså ha gratis arbetskraft. Nej tack.

Skrivet av Påskmust:

Vad kan ge mer energi än en skådespelare som älskar grundmaterialet och går all-in för att skapa något fantastiskt?

Kokain?

Skrivet av Dragonflame:

*Host* 5 st. För nästa år kommer en till med Harrison Ford 😁👍 även Mads Mikkelsen är med.

Nej nej. Tokfel. Det finns 3 och snart kommer den fjärde. Den där andra s.k filmen ska vi inte prata om... Vi glömmer den.

Skrivet av beersgarden:

Ja, du har helt rätt i det Men i recensionen av spelet här på FZ så var "fattig singleplayer" ett av minustecknen, så jag är lite tveksam till hur bra det faktiskt är. Sen har jag ju alla möjligheter i världen att testa själv nu, så jag ska inte klaga

Jag har kört den ett par timmar, tycker det är riktigt bra :).

Var äntligen nedsatt pris för Last of Us Part 2, så kommer nog köra vidare på det. Makalöst bra spel

Att PETA redan var ett skämt visste man ju, detta förstärker bara den bilden.

Knäppt krav. Man kan väl knappast äga rätten av hur en byggnad används i ett spel?
Skiljer sig ju inte nämnvärt från att man har laglig rätt att fota byggnader utan lov (såvida det inte är vissa regeringsbyggnader.)

Några talar om att dubbningar ofta var bättre förr, och det stämmer kanske till viss del men finns faktiskt ett par undantag.
The Amazing World of Gumball är ett! Riktigt bra röster på svenska.

Ett annat exempel är Gravity Falls, samt Over The Garden Wall.

Enda anledning jag vet är för att jag har barn och ville se ovan serier med dom :P.

Som tur är kan man iaf göra take-out om man vill ha sina sparade spel. Har själv cyberpunk där.
Denna guiden förklarar rätt bra:
https://9to5google.com/2022/09/30/how-to-export-download-game...

Skrivet av Ender:

Jo, ibland allt det där misshandlandet, skjutandet, mördandet, lemlästandet och den fullkomliga destruktionen så gick det att skymta helt vanligt sex i någon bråkdels sekund...kunde de inte bara klippt bort det så videon hade varit barntillåten istället?

Det är en sjuk värld vi lever i, där det mest naturliga vi har, meningen med vår fortsatta existens är det som anses farligt att se, inte det andra.

Den hade fortfarande inte varit barntillåten. Våld resulterar också i striktare rating.

Skrivet av Zontos:

Så fort det är något man inte är van vid så är det tydligen woke. Minns att det var någon som beklagade sig över att det fanns kvinnliga outlaws i RDR2 eftersom det inte fanns några enligt honom. Jag googlade och hittade en hel drös...

Om det finns en ideologi som säger att man inte ska göra narr av folkgrupper, sure. Ta bort stötande skämt kanske man inte bör göra men man bör diskutera vad det skämtas om.

Berätta nu, vilka skämt i tidigare spel har varit så oacceptabla om folkgrupper?

Skrivet av Molotov:

Har aldrig hört ordet, vart använder man Gäris? Vilken ort?

Stockholmsförorter.

Skrivet av Zontos:

Det är märkligt att sånt här är så provocerande för folk, det är 2022 liksom...

Fast det provocerar nästan inte någon, kontroversen handlar om anpassningar/självcensur av humorn och upplevelsen för att passa "woke"-ideologin.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-07-27/gta-6-rele...

Jag tycker faktiskt dom varit helt klart godkända hitills. Ganska roliga.
Har sett båda med barnen.

Skrivet av Proximately:

En transfob skämtar inte om transmänniskor på samma sätt som en transperson eller någon som har personlig insikt i communityns egna skämt gör. Det tenderar att vara rena personangrepp om det kommer från en transfob då de tycker det är kul att med skämt, som representerar deras faktiska åsikter, driva med personerna i fråga.

En judehatare kan också skämta om judar, de kan till och med skämta på ett sätt som får de utan någon insikt alls att skratta med dem. Tyvärr så är det alltså skämt som aktivt undergräver deras verkligheter och gör rent narr utav dem. Det finns mängder med människor som inte inser skillnaden. När skapar en berättelse så gör du ett ställningstagande i flertalet frågor med hänsyn till vilka perspektiv du visar och vad du tar på allvar.

I GTA V fanns det ju material om Draq Queens. Så långt allting gott, jag har skrattat rumpan av mig i exempelvis Gintama men där gjordes det med glimten i ögat. I GTA V så hade karaktärerna kommentarer om hur dessa karaktärer var "pre op" eller behövde "hormonintag" och liknande. Det var väl framförallt där som skon klämde för många. I USA så finns det nu minst en stat där föräldrar har hamnat i fängelse när de hjälpt sina barn som är stensäkra på att de vill förändra sitt kön. Homofobin har också växt sig stark, särskilt i den konservativa delen. I denna tråden finns ett bra resonemnag: https://twitter.com/YangyYoung/status/1512444509275181062

Exempelvis hade man kunnat göra skämt om hur allting ska "transifieras" för att tilltala transpersoner. Det hade man till och med glatt kunna få med en transperson/-karaktär att tycka till om och gå med på en rampage för att bomba företaget som ansvarade i ett GTA-spel. Det hade varit skitroligt att kunna anfalla ett fejkwoke företag på det sättet och man hade kunnat överdriva aspekter av karaktärerna ändå. Det finns mycket gott om utrymme för humor utanför "jag tycker det är kul att göra narr av dig på ett sätt som är helt hjärndött."

Det finns gott om humor i världen som orsakar mer skada än nöje. Ifall det förstärker en föreställd skadlig stereotyp så är det alltid ett dåligt och osmakligt skämt som man hade varit bättre utan. Ifall man kan visa att det är överdrivet och göra det med glimten i ögat, då kan det bli något positivt.

Så här resonerar i regel personer som helt saknar sinne för humor och förmågan att kunna skilja på skämt och intention när det gäller att göra satir på stereotyper. Vilket har gjorts på massa olika grupper och personer i GTA och även inom annan underhållning.
Just nu verkar det vedertaget att: skämt om trans = transfobi.
Vilket faktiskt är rätt verklighetsfrånvänt.

Ska vi kräva att bara komiker med insikt i en viss stereotyp ska tillåtas skämta om den så kan vi nog skrota all humor dom senaste 100 åren.
(Ingen ställer lyckligtvis upp på sådana extremt löjliga krav).

Se några avsnitt av South Park så kan du nog börja förstå problemet med det du säger.
Eftersom dom har utan "erfarenheter" lyckats göra satir på alla stereotyper som någonsin existerat, på ett väldigt framgångsrikt och samhällskritiskt vis.