Inlägg av Tamazin

Inlägg som Tamazin har skrivit i forumet

Skrivet av Fatherbrain:

Trodde för ett ögonblick att det hade nåt att göra med ett gammalt PC-RPG som hette Albion som jag spelade i mitten av 90-talet och gillade som f-n. Minnen...

Albion (Av Bluebyte 1995)

Menar du detta? Tyckte också det var häftigt som tusan när det kom.

Citat:

Heroes of Might and Magic-hommagen

I see what you did there..! ;P

Meh, när en av de första säljpunkterna (orkar inte titta om videon från början och räkna) är "Decorate your home" känner jag meeeh. Fick ju ingen info alls om själva gameplay annat än skutta runt i the shire..? Hur är matlagning? hur är odling? vad/var kan jag explore:a å vad för nytta har jag av det?

Kändes mest bara som tredjepersons walkingsimulator i the shire. Jag är en av dem som tycker att kosmetics/"gör ditt khem/karaktär unikt och fint!" är läääääääängst ner på listan med saker jag bryr mig om i ett spel.

Skrivet av dTexN:

Spelade första två månader när Valheim släpptes och det har varit bland de roligaste jag spelat under 20talet. Men även fast jag hade så sjukt roligt så känner jag mig redan klar med spelet, långt innan 1.0

Same, ett helt fantastiskt magiskt och förtrollande spel. Synd bara att det sedan dess "stått stilla". Men vem kan klandra ett litet indie team från skövde som plötsligt har en miljard kronor på kontot? Jag vet att jag hade blivit helt F-ed up av det i varje fall. Man är nog illa tvungen att göra som Notch och sälja av det för det är för stort för att hantera då, imho.
Men to each his own, jag blir jätteglad om det kommer ett 1.0 och det har massvis mer content och polering än när det släpptes.

Hoppas de inte ändrar allt för mycket, det var lovande men tyvärr var masterstrikes på tok för frekvent förekommande att även om man var superchad Henry maxlevel så var det ändå på snudd omöjligt att få in en combo mot ens vanliga sketna och utsvultna bönder, vilket resulterade i att man istället bara körde antingen Bonk to the Head eller stab-stab-staby-McStab. Så om de lyckas fixa det utan att göra det för enkelt vore tacksamt.

Skrivet av unoR:

Står säkert inskrivet i terms & conditions som du får acceptera innan du börjar spela.

Terms & conditions står dock inte över lagen, vilket många verkar tro (och är väl kanske lite mer sanning på andra sidan atlanten, men där bor inte vi).

Kan ju också ha att göra med att de släppt ett bundle med 12 spel för €17,89, så inte så konstigt att de har så många spel i toplistan

Med tanke på de andra liknande starwars spelen där den enda belöningen man får av att utforska världen var cosmetics, som därmed inte alls föll mig i smaken, så antar jag att det här lär vara likadant och inget för mig.

Skrivet av Kyraal:

Vad baserar du detta på? Säger inte att man inte har lov att uttrycka åsiker om saker och ting utan att varje gång behöva backa upp dem med fakta, men detta verkar lite personligt för dig.

Något så logiskt behövs inte backas upp med fakta. I Sverige har vi först-in-först-ut turordningsreglerna när man behöver sparka folk, vilket gör det svårt att bli av med dem som jobbat länge på ett ställe och som vet om att de är svåra att bli av med, så de kan dra fötterna efter sig (a.k.a. prestera dåligt, slöa, slappa) utan något straff för well, Sverige.
Men när det är större varsel så kan man sparka folk lite till höger och vänster, och man kan kringgå turordningsreglerna om det godkänns av facket (Varför får facket sätta en LAG ur spel är för mig väldigt märkligt...) och på så vis kan man få sparkat de som jobbat länge och börjat slappa. Därför är det vanligt att även om man kanske inte måste varsla så gör man det ändå för att trimma fläsket lite.

Har du jobbat högre upp som chef och/eller med chefer så vet du att det är vanligt förekommande, tror rent av Cornucopia nämner det titt som tätt på sin blogg.

Citat:

Douse skräder inte med orden utan antyder att uppsägningar görs då "alla andra gör det". Företag passar helt enkelt på när alla andra säger upp sina anställda.

Självklart inte, framförallt inte i ett land som sverige med kollektiavtal. Slösa aldrig bort ett ypperligt tillfälle att få varsla folk och trimma fläsket lite, få bort slöfockarna som drar fötterna efter sig och få in folk som faktiskt vill jobba. Det är sedan gammalt.

Shadowheart? Astarion? Vad är det för trams. Om de nu ska ha med någon därifrån så är ju Minsc femtioelva gånger mer känd, eller Sarevok, eller Boo.

Känns som en lista som går att jämnföra med att man frågar dagens kids (<20år) vilket som är det bästa spelet genom tiderna och de har inte en aning om vad nes, snes, sega är eller än tidigare spel.

Oh how exciting, något sånt här spel har jag aaaaaaaldrig sett förut!......................

Tänkte wut, har jag missat något? Ny patch? Nej denna patchen kom ju i tisdags, är ju flera miljoners miljarders dödade bugs sedan!

Skrivet av jehuty:

Kan jämföras med att ett bilmärke säljer en bil utan möjlighet at lämna in den på en verkstad. Du kan köpa delarna själv och reparera den men du kan inte lämna in den på en verkstad.

Om alternativen är "Du kan bara låta någon annan laga din bil på verkstad, du kan inte laga den själv" och "Du kan laga din bil själv hur mycket du vill, och om det finns tid så kan du få laga den på verkstad ibland" så väljer jag gladeligen det senare.

Citat:

Multiplayer är den stora behållningen med spelen för många, men trots det fanns det inledningsvios bara tre dedikerade servrar (fler har dock lagts till i efterhand) med plats för 64 spelare vardera, vilket tvingat folk att lägga upp egna servrar.

Wait what? Sedans när har tvingat folk att lägga upp egna servrar blivit något negativt? Det går ju nästan inte hitta ett spel idag där man får möjligheten att själv lägga upp servrar, så att den möjligheten finns får en fet tumme upp av mig. Att det då resulterar i att utvecklarna själva inte host:ar så många spelservrar och man får köra de själv är väl inget problem alls?

Skrivet av Kyathab:

Don't jinx it!! ^^

Bara be att porten bli bra. Inte helt ovanligt att konsol portar till PC inte alltid går vidare bra. Har dock inte hört något dåligt om föregångarens PC port så förhoppningsvis blir denna helt okej när den väl kommer.

Äh den förra vart helt ok eller rent av bra tyckte jag, förutom att de missat att förbättra uppenbara saker som de var tvugna att ha för playstationen är markant klenare än en PC som de sedan rättade till

Men ändå kommer spelet se bättre ut, prestera bättre och därmed vara bättre på PC. Segt att behöva vänta 1-3år+ eller något men så får det bli!

Ser fram emot att lira det på PC om 1-2-3år eller vad det kommer ta

Skrivet av rewoX:

Har inte riktigt satt mig in i hur /Vad det här är för spel?
Är det alltså ett CO-OP PvE? Någon insatt får gärna förklara då det ser lite roligt ut.

Tänk dig Starship troopers, fast first/thirdperson shooter. Lika fånigt och over-the-top humor. Å så lite progression, lite olika vapen å armors och man kan låsa upp (med olika former av valuta) det ena och andra och ju svårare du kör ju större och svårare fiender (och fler!) möter du.

Underbart mysigt spel, trots dess små brister. Ser enormt mycket fram emot en 2a, som förhoppningsvis kommer vara större bättre maffigare nu när bolaget har en väldans massa cash och haft mycket tid på sig att polera polera polera. Men det får komma när det kommer, det sista jag vill är att de släpper det för tidigt, för otestat med för mycket content som blir bortklippt.