Inlägg av MadMartigaN

Inlägg som MadMartigaN har skrivit i forumet

Tiden är inne att gå vidare.

  1. PC

  2. Retroid Pocket 3+

Tusan att Valve(Steam) ska vara så bra. Jag önskar en lite mer jämn konkurrens.

Skrivet av Katana:

Fick hem en RG35xx förra veckan. Min första handheld om man inte räknar med den Game & Watch familjen hade på 90talet. Riktigt kul att lira lite gamla spel och framförallt att lyckas ta sig förbi vissa ställen som man aldrig lyckades med som barn, och se vad som kom därefter
https://i.imgur.com/ne5YoP1.jpg

Nice!
Satt på en Miyoo Mini men sålde den då den är lite väl liten, annars en grym lite enhet. Dom har släppt Miyoo Mini Plus som är lite större men jag är grymt nöjd med min RP3+.

Skrivet av Foxmulder:

Det bästa co-op surivalspelet jag någonsin spelat. Nu är smaken som baken, självfallet. Men det var så många grejer i det här spelet, för mig, som bara satt precis som det skulle. Allt från världen/gården, vapen och rustning med stat modifiers och uppgraderingar, byggandet, storyn, musiken/ljuden.

Jag och bror min hade en sån underbar tid i det här spelet . Vi båda insåg att de två veckor vi tillbringade tillsammans i just den här spelvärlden skulle förbli minnesvärda.

Instämmer, fantastisk stämning tycker jag.

Stämningen i Half-Life Alyx, fy fan vad jag tassa fram! Första gången jag även spela VR på riktigt. Var tvungen att ta pauser för det var så läskigt, men på ett bra sätt. Jag har inte upplevt den känslan sedan jag spela Doom för första gången.

Har inte provat Steam Deck tyvärr men jag sitter på en Retroid Pocket 3+, handhållen för retrospel. Underbar liten enhet 👍🏼 Rekommenderas om man vill ha en smidig kompetent handhållen enhet för att spela retro spel.

Skrivet av Nomman:

Håller med er, 1080ti är ett underbart kort! När jag köpte det undrade jag om det kanske var snäppet för dyrt, men jösses vilken valuta man fått för pengarna genom åren.

Voodoo 2 förtjänar också ett omnämnande. Första gången jag startade ett spel med det var mind-blowing. Kändes som att kliva in i en annan verklighet.

Sitter även jag på ett 1080ti som fortfarande tuggar på. Mycket nöjd!

Har inte spelat The Last of Us men tittar på serien, så här långt gillar jag den. Gillar skådespelarna och okej miljöer/CGI som inte stör. Storyn känns som en vanlig z-film... Bra men inte mer. Kanske blir lite bättre när karaktärerna växer.

Skrivet av StarscreamSWE:

Jo, din oro är inte ogrundad. Det har varit problem med högtalarna på några få RP3+, men det är ett problem som är lätt att åtgärda (man byter plats på två sladdar).

Sedan "blåste" ju retroid en hel del kunder när de hemlighöll RP3+ och utannonserade den bara några veckor efter RP3. Många som köpte RP3 var ju besvikna och arga.
Så det är något man måste vara medveten om att det är ett kinesiskt bolag och de "gör saker på sitt sätt".

Retroid Pocket är inte plug n' play heller utan man får ju tweaka med lite emulatorer och settings.

Med det sagt så är RP3+ en fantastisk maskin för pengarna och det finns ett aktivt community som är verksamma på facebook, reddit, discord och youtube.

Det du skriver stämmer bra men jag skulle inte kalla någon enhet som man spelar retro på som plug n' play om man inte kan använda original kassetterna med spelen på Analogue Pocket.
Jag hade inte något problem med mina högtalare(reversed polarity) på min RP3+.

Rekommenderar en Retroid Pocket 3+ om man är ute efter en handhållenretrospelenhet(bättre namn?!). Har både RP2+ och RP3+. Finns massor av video på hur RP2+/RP3+ presterar så jag kommer inte gå in på det. Jag är ute efter en smidig Android baserad handhållenretrospelenhet med bra batteritid som inte kostar skjortan och kan lira upp till Wii spel(3+ klarar inte Wii spel, några få ja men inte dom jag är ute efter). Hade en Miyoo Mini men den är för liten för mig tyvärr, Miyoo Mini är grymt smidig!

Köpte Retroid Pocket 3+(Även RP2+ med 4PX) från tillverkarnas sida goretroid.com skeppades med 4PX den 2022-12-17 och landade hos mig 2023-01-03. Aldrig haft problem med tullen när jag har beställt från goretroid.com med 4PX.

  • $149 Retroid Pocket 3+

  • $10 Väska för RP3+

  • $18 Frakt med 4PX

  • Tot: $177

Skrivet av caretaker:

Var köpte du den?
Har beställt en Miyoo mini v2 v3 från fruugo för överpris men tror den har kommit bort då den inte går att spåra.
Vill gärna ha en Retroid Pocket 3+ men vet inte vilken sida man kan lita på och som inte tar överpriser.

Beställde RP3+(16Bit) och tillhörande väska på tillverkarnas sida, här goretroid.com.
Skicka med 4PX som tog ungefär 20 dagar och det inkluderar över jul och nyår.
Miyoo mini är grymt bra men för liten för mina händer och jag får kramp/ont i händerna så jag sålde den.
Har en RP2+ som jag ska sälja nu när jag har en RP3+...

Skrivet av lonian:

Gav min fru en Win 11 laptop i julklapp. Nu skulle vi koppla in en gammal trådlös mus. Win 11 identifierade det som ett tangentbord och fungerar ej. In på mustillverkarens hemsida, drivrutinerna är så gamla att dom inte existerar. Men dom fungerar på en Win10 laptop utan problem. Varför tar de inte in äldre drivrutiner in till nyare operativsystem förstår jag inte. Eller måste allt köpas nytt?

Min support av Windows 11 upphörde 2022-12-31.

Grymt nöjd med Windows 11, förstår inte varför folk envisas med att sitta på äldre OS om man inte måste.
Men Microsoft behöver lite konkurrens, hoppas att Steam får fart på Linux. Den dagen en Linux dist har samma eller bättre prestanda och det stöd som Windows har för spel installerar jag gärna Linux på min speldator.

Köpte precis en Retroid Pocket 3+ och tänkte streama bla. detta spel från Steam, vilket jag slipper nu. Mycket trevlig nyhet! 👍🏼 Fungerar väldigt bra på min RP3+.

Lycka till med allt!

Stöd för moddar och VR så är jag nöjd.

Oj, det här är en svår diskussion. Visst är det skönt med bara en launcher, men i slutändan tror jag inte det är bra för oss som konsumenter och utvecklingen tror jag går fortare med konkurrens. Tusan, varför är Steam så bra? 😉 Kan inte spelvärden enas om en plattform? När jag ändå nämnde att ensas, kan inte spelvärden göra Linux till ett OS för Spel? Ingen launcher bara OS (Linux).🤔

Om man vill hantera sina köpta spel på Wii-U.

Aaah, önska att jag kunde programmera, det låter kul! Grymt jobbat! Har ni provat coder.com? Ingen kaffe, nu blev det konstigt här...