Inlägg av wallofpants

Inlägg som wallofpants har skrivit i forumet

1

Emil vinner på 18,6 sekunder

Skrivet av Fearnox:

Är det PC-versionen som gör Beatsaber bra eller skulle du rekommendera PS4-varianten med?
Den går väl inte att modda och är Beatsaber fortfarande ett bra spel ifall det inte går att modda?
Är de någon av dom olika kontrollerna som passar bättre till Beatsaber?

Jag är inte insatt i hur pass bra tracking är med PSVR så det är svårt för mig att svara på. Har inte läst eller hört om några större svårigheter så kan inte tänka mig att det är ett problem.

När det kommer till kontrollertyp så upplever jag att Occulus har ett övertag då kontrollens tyngdpunkt är placerad i handflatan istället för utanför handen (som med Vive och kanske också PSVR). Det gör att man blir trött i armar och handleder under lite längre spelsessioner (en timme eller två). Det går att kringgå genom att hålla kontrollerna lite skevt (https://i.imgur.com/ccFdcVz.jpg). Inte helt optimalt men värt det alla dagar i veckan.

Angående långvarighet är även det svårt att säga. Jag tyckte att de 12 låtar som fanns till PC när jag köpte spelet räckte drygt 30 timmar, och hade säkert fortsatt med orginal-låtarna ett tag till om det inte var för ranking-aspekten med moddar. Den mängden underhållning (plus ett par bra träningspass!) för drygt 300kr är svårt att hitta.

Nu har det även släppts DLC till både PSVR och PC så kan tänka mig att det är fullt möjligt att ha roligt mycket längre än så. Verkar finnas en hel del låtar till PSVR också enligt denna tråd: https://www.reddit.com/r/PSVR/comments/ag0xzd/beat_saber_comprehensive_song_list/.

Av de VR-spelen jag gått igenom så tycker jag fortfarande att Beat Saber är det bästa. Gillade Guitar Hero starkt när det kom ut och det här känns som en roligare och mer interaktiv variant av det. När man kommer upp lite i nivåerna så får man även ett väldigt bra träningspass också. Finns till och med lite forskning på träningsaspekten (https://vrhealth.institute/portfolio/beat-saber/). Lägger man på mods (nästan ett måste, men går bra utan) så har man tillgång till tusentals spelargjorda låtar, flertalet bra hjälpmedel och ett rankingsystem - så man kan tävla lite också!

https://store.steampowered.com/app/620980/Beat_Saber/

Gillar man rymdsimulatorer så är House of the Dying Sun ett väldigt bra spel. Man hoppar mellan översiktsvy á la Homeworld och att styra små fighterskepp. Styrs med handkontroller vilket är till spelets fördel, speciellt när man flyger småskeppen. Man kan även stänga av skeppens stabiliseringssystemet och göra manövrar som påminner mycket om Battlestar Galacticas Viper-skepp, något jag fastnade mycket för. Klockar in på ungefär 25 timmars gameplay om man jagar alla achievements och är väl värt pengarna.

https://store.steampowered.com/app/283160/House_of_the_Dying_...

Hoppas innerligt på att dubbla undertiteln (End Times - Vermintide) skvallrar om en potentiell uppföljare med andra fiender.

Efter drygt 30 timmar spelade med polare har det övergått till en grind-fest utan dess like, ska bli väldigt intressant att se hur de piffar upp loot-systemet.

1