Inlägg av Fjolsson

Inlägg som Fjolsson har skrivit i forumet

Snälla. Ha en större spoiler varning i framtiden!

Skrivet av lasselason:

Ja det är klart de marknadsför sig mot barnfamiljer och yngre OCKSÅ, det gör väl alla som som anser att det gynnar deras produkt. Jag belyser bara att deras största målgrupp är vuxna med tanke på att det är procentuellt flest vuxna som spelar deras spel men jag förstår vad du menar.

Jo jag förstår vad du menar men hänger du med på vad jag menar? Dom RIKTAR sig mot en typ av målgrupp men allt annat är en bonus, nu är det inte bara spel för barn som Nintendo släpper, men deras förstepart ÄR riktad mot yngre och barnfamiljer.

Skrivet av lasselason:

När Switch lanserades så riktade sig deras reklamfilmer till vuxna spelade tillsammans på fester bl.a, sen om det t.ex släpps ett Mario Party så är det klart att de riktar sig till människor i grupp, och där ingår ju såklart barnfamiljer. Jag tror inte jag sett en enda reklamfilm där det enbart är barn. Sen är det ju så som det påpekas att den största delen av Switchägare är vuxna.

https://switch.nintendo.com/kids/

Endast Nintendo har en sida riktad för barn som inte bara är en köpsida med tips för spel för yngre.
Du kan tycka precis som du vill men fakta är fakta, Nintendo är ett företag som riktar sig mot yngre, barnfamiljer MEN som har stor publik bland de äldre, du kan tillochmed gå in och lyssna på deras investeringsmöten med aktieägare och höra infon om du önskar.

Skrivet av Majoren:

Tror du lever i en sorts svunnen tid, typ "färgglatt=barnspel" och vuxna spel om man har vapen och grafiskt blod. Lite förenklat helt enkelt, typ som förr när folk kategoriserade folk med glasögon som nördar, hehe
Nintendos spel ses rent allmänt som att det finns något för alla och unga liksom vuxna kan uppskatta spelen. Något problem med att attrahera äldre gamers har de hur som helst uppenbart inte, tror det är nått du fått för dig bara som sagt då statistiken säger annat..

När Nintendo själva marknadsför sig mot yngre och barnfamiljer så säger det sig själv vad för typ av spel som kommer sälja bästa på deras konsoler vilket också visar sig i varenda top tio lista, att spelare i alla åldrar lirar Nintendo är ju bara toppen men fortfarande är Nintendo ett företag som riktar sig primärt mot vissa målgrupper.

Skrivet av Majoren:

Hehe, officiella statistiken säger alltså att Nintendos största användargrupp med Switch är vuxna i åldrarna 25-43, tycker du snurrar till det i onödan istället för att bara erkänna att du helt enkelt inte visste och hade fel där.
Tror den enklaste förklaringen till dina missförstånd är att du kategoriserar "barnspel" på andra sätt än majoriteten, du kanske tänker "barnspel" för att de har s.k. maskotar, medan "vuxenspel" är pang-pang med militärer. Nintendos spel tilltalar uppenbarligen vuxna minst lika mycket som barn, vilket inte är så konstigt då deras utbud består av både spel för yngre och spel inriktade mot tonåringar och vuxna, typ Zelda.

Är du skön när du försöker förklara vuxenspel vs barnspel?😂 Använda gärna åldersgränsen så förstår du mer.
När Nintendo själva gör reklam för "Game for kids and family" och har en hel sida för Kids with Switch så skulle jag nog säga att dom riktar sig väldigt mot barn och barnfamiljer, bara för att Macdonald's säljer happy meal så betyder det inte att äldre kan äta det också.
Oavsett så har Nintendo en stämpel på sig att vara ett företag för den yngre generationen och har varit så ändå sedan nes och snes tiden, möjligen gav dom ett mer seriöst försök med Gamecube men det gick ju som det gick.

Skrivet av Majoren:

Med andra ord; lockar alla. Ja, det är ju bra det
43% av Switch-användarna är unga vuxna och upp till medelålders, 25-43 år, så känns som din bedömning är heeelt uppåt väggarna fel om man ska förhålla sig till fakta.

Och 37% är 12-15 år. Fortfarande är att Nintendo riktar sig mot en yngre publik och familjespel, att en äldre publik äger och spelar Nintendo är det ingen som klagar eller säger är något konstigt.

Skrivet av ValleyCountryFlash:

Det var inte heller frågan va? Och spelen du nämner är ju främst konkurrenternas egna ip:n som ändå inte kommit till konsolen.

Vet inte heller om grafiskt krävande spel och vuxna är den gemensamma nämnare du tror att det är. Rätt säker på betydligt fler barn spelar Spiderman 2 än Stardew Valley.

Men visst, om du behöver hävda dig på något vis så varsågod!

Alla spelen jag nämnde finns även på PC och fler o fler förstepart kommer gå över gränserna efter vad Xbox börjat prata om, tredjepart väljer ju hellre att släppa på Sony/Xbox konsoler än Nintendo just för att switchen är så pass klenare att få väljer att porta över dit. Nintendo har en lång väg att ta om dom ska få över en mer vuxen publik än att rikta sig primärt mot en yngre publik och släppa kraftigare hårdvara.

Skrivet av Majoren:

Den stämpeln är väl mest bland dem som tror att alla spel som inte är olika skalor av grått och brunt är "barnspel". En av Nintendos stora styrkor är hir mångsidigt deras firstparty utbud är, medan t.ex. Playstation mest känns som västerländska "filmiska"actionspel i olika kostym.

De flesta Nintendo förstepart spel är väldigt centrerat kring maskotar och riktar sig främst mot en yngre publik och familj som även lockar äldre publik så att dom har den stämpeln förvånar ju ingen, det finns vissa spel riktade mot vuxna men det är inte vad Nintendo primärt riktar sig mot.

Skrivet av ValleyCountryFlash:

Det här har varit ett stort problem för Nintendo sedan Gamecube. Men jag skulle säga att det faktiskt har lossnat i och med Switch, som har fått spel som The Witcher 3, Persona 5 och Two Point Hospital. Även om versionerna ibland inte är de allra bästa.

Men det är kanske framförallt ett tecken på att utvecklarna idag har bättre verktyg för att skapa olika krävande versioner.

Om jag skulle listat några IP:n som inte är Nintendos egna hade det kunnat bli: Monster Hunter Rise, Triangle Strategy, Mario vs. Rabbids (äger bara halva ip:t iaf), Civ 6, Stardew Valley, Hades, Dragon Quest 11 S och 13 Sentinels.

Dom spelen du nämnde är ju inte sådär jätte krävande i jämförelse vad som finns på marknaden, jämför bara med Elden Ring, Spiderman 2, God of War, Star Field tex, Nintendo har inte helt oförtjänt fått stämpeln som spel för barn, budget konsol, konsol för barn osv osv.

Skrivet av Majoren:

Mina mest älskade Switch-spel

Zelda: Breath of the wild
Zelda: Tears of the Kingdom
Super Mario Odyssey
Mariokart 8 Deluxe
Skyrim (gammal favorit i repris)
Animal Crossing: New Horizons
Witcher 3 (gammal favorit i repris, igen)
Fire Emblem: Three Houses
Luigi's Mansion 3

Mm, Nintendo har verkligen skött det snyggt med spelreleaserna på Switch. varje år har det kommit minnesvärda GOTY-spel som nog ingen av konkurrenterna riktigt kan mäta sig med.

Varje år släpps massor av spel som kan är GOTY spel, alla konsoler får ett gäng så helt ensam är Nintendo inte.

En fråga: Alla topp tio spelen är Nintendos egna IP som varje konsol generation alltid finns med på en topplista.
Är det ett varningstecken att tredjepart inte släpper en port av deras spel av diverse anledningar? Tittar man på Sony och Xbox varierar en sån lista från generation till generation?
Kan Nintendo slå knut på sig själva i framtiden genom att släppa billiga konsoler med förstapart spel men som inte får tredjepart stöd pga mindre teknisk konsol än vad Sony/Xbox har?

Skrivet av Snabeltorsk:

Men xp-boosters är ju lika för alla, lika många, och du kan inte få fler.

Det är bara en tidsfråga innan blessing blir låst bakom betald pass, vem säger att dom inte släpper bonus till legendary gear eller högre drop till crafting material osv.

Och där kom första avvikelsen från tidigare sagt, det ska bara vara kosmetika som säljs men nu kommer det också säljas exp booster, det är bara att vänta tills något annat också säljs så är hela Immortal kakan tillbaka.

Jag vill verkligen köpa och spela timmtals som jag gjorde med D2 och D3, men så som Blizzard har blivit så tappar jag bara suget att ens vilja titta på trailers eller gameplay.

8:56 ligger nya rekordet på nu för ungefär tre timmar sen

Tips är att vänta

Ser onekeligen intressant ut men jag kommer vänts några månader innan ett köp, man vill ju inte göra samma misstag som med
Black ops 4: Microtransactions The GAME

Skrivet av TheJudge:

Har skit kul i Anthem. Folk har bara förstorat det mesta med felen i spelet. Folk hatar bara för att hata. Gamers idag är riktiga snöflingor. Finns inte ett enda spel som inte får hat i början nuförtiden. Alltid nån fjant som skriver nått skit på Reddit eller nån annanstans. Sen undrar man hur mycket av recensenterna som är köpta med tanke på hur alla dom gnällde men spelade som f#n och fortfarande spelar. Jag har kul iallafall och det är det som räknas.

Du kan ju jämföra releasen av Anthem och Division 2, ena har fått kasst betyg och det andra tokhyllas för en så pass bra launch, gissa vilket som är vilket.

Äntligen! Har varit sjukt taggad på detta sen man såg uppvisningen, jag tror det kommer bli riktigt stort på e-sport scenen. - Said no gamer ever

Jag förstår inte varför alla blir så himla sura för? Det är ju bara skins det handlar om, ingen får några fördelar för dom har alla tuffa skins än någon som inte har det.
Själv tycker jag det är bra att vissa saker tar tid att skaffa, hur kul är det att låsa upp allt på en kvart? Skärpning i ledet.