Inlägg av Katana

Inlägg som Katana har skrivit i forumet

Äh, är väl inte hela världen..

Who Who cares? cars?

Skrivet av SCORPION2000:

Kul men det kommer knappast bli något bättre då spelets motor knappt håller ihop samma sak gäller Starfield.

Hoppas verkligen de har nån ny motor på gång. Blir lite besvikelse när ett nytt spel annonseras och man ser en föråldrad motor skina igenom..

Ännu mer hoppas jag dock på att de går tillbaks till rötterna och gör ett topdown-fallout, turbaserat etc, Baldurs Gate 3 style med oldschoolkänsla men fin grafik

Skrivet av gizm0:

Mjo glömde det helt, nu var det väl bara grafiska delen eller? Typ som när gubben gick in i en dörr på polisbilen, men dom lyckades väl rätta till det mesta? Hade iaf kul i både ettan och tvåan.

Ja det var väl absolut inte lika farligt som det här spelet, men minns att det pratades en del om nedgraderingarna post-E3.

Skrivet av gizm0:

Ska inte ljuga, när man såg fom första trailerna till spelet så vart man hypad, ett division spel i zombie värld.

The Division fick väl också mycket skit för att spelet saknade mycket från E3 gameplay-trailern, så visst går de i The Divisions fotspår minsann

Skrivet av Rhymst:

Flight Simulator är jätte tråkigt. Obs personlig åsikt någon annan kanske tycker annorlunda. Finns inget att göra i luften, spelet är helt utan combat, planet flyger sig själv, städerna är platta och dom 3D byggnader som finns står på fel plats och går ej sönder när man crashar och jag kan inte heller landa vart jag vill och måste åka till en flygplats och vad jag vet finns inte fast travel så man måste vänta på att komma fram innan man kan landa vilket ibland tar evigheter. Gör om gör rätt.

Berätta inte för den här snubben att det finns tågsimulatorer

3080 för 1080p (snackar troligtvis 60fps då med va?).. då förväntar jag mig bli totalt blown away av grafiken. Har de såna krav så ska de fasiken leverera med, annars tyder det ju bara på taskig optimering.

"2D/screenshot artist" kan väl inte vara så svårt. får låta Midjourney jobba lite bara

Ge oss ett "nytt gammalt" battlefield bara, med många väldesignade banor och sjysst tryck i vapnen.

Att de i varje battlefield ska göra allt SuperMega x10 börjar skjuta dom i foten känner jag. Skit i 128 spelare, skit i överdrivet gigantiska banor.. det är bara säljsiffror som i slutändan påverkar gameplayet negativt. Spelar man någon storslagen realistisk milsim så visst, men battlefield ska ha lite lagom tighta banor. Att det ska vara så galet många nya koncept hela tiden gör ju att de tappar gamla ideer som faktiskt funkade riktigt bra. Don't fix what ain't broken.

2560x1440, 165hz 27".

144hz hade räckt alldeles utmärkt och jag vet inte riktigt vilka spel mitt 3070 orkar köra i 165fps oavsett. Så länge jag når över 100 så upplevs gamingen som trevlig och man behöver inte bry sig så mycket om finjusteringarna.

1440p är en riktigt trevlig sweetspot, men visst tusan skulle det bli skillnad att gå upp till 4k. Bara att rendera i 4k och skala ner till 1440p i vissa spel ger en del ögongodis.

Skrivet av MadMartigaN:

Har inte provat Steam Deck tyvärr men jag sitter på en Retroid Pocket 3+, handhållen för retrospel. Underbar liten enhet 👍🏼 Rekommenderas om man vill ha en smidig kompetent handhållen enhet för att spela retro spel.

Fick hem en RG35xx förra veckan. Min första handheld om man inte räknar med den Game & Watch familjen hade på 90talet. Riktigt kul att lira lite gamla spel och framförallt att lyckas ta sig förbi vissa ställen som man aldrig lyckades med som barn, och se vad som kom därefter

Tror inget grafikkort jag ägt har presterat så pass länge som mitt 1070. Hade det i 5 år och hade nog lätt kunnat köra det ett par år till. Men blev ett 3070 lagom till BF2042, och sålde av mitt 1070 för 3500kr (inköpspris 5300kr tror jag). Rätt galet att få så mycket pengar tillbaks från köpet, efter att ha använt kortet fullt ut i typ 5 år

Firewatch och Portal 1 är bland de bästa spelen jag spelat just för att jag haft energi och flaggan i topp även när spelen tog slut. Energi över till att njuta av även slutet.

RDR2 var skitbra, men tror jag avbröt någonstans i mitten.. får se om man spelar klart det om ett par år..

Ett open-world spel där man först styrs igenom main-storyn relativt linjärt, sen när den är klar släpps fri i en värld full av side-quests (kan de kallas det om main-storyn är avklarad?) och never-ending base-upgrades/whatever som man kan pilla med i flera år om man vill det.. det hade varit toppen Då kan man känna att man klarat av spelet (ser hur alla 100%-are rynkar på näsan) och känna sig nöjd över det, men ändå fortsätta äventyret och även lägga spelet åt sidan när som helst utan att behöva känna att man aldrig tog sig igenom det.

Har ju bara väntat 26 år på en vettig uppföljare till Settlers 2 så.. in med fler kockar!

Förstår inte varför de ska ha med massa stora namn jämnt. Finns garanterat lika duktiga röstskådisar (och garanterat även duktigare), och definitivt såna med mer passande röster.. varför stoppa in massa kändisar bara för att locka folk.. som i slutändan ändå gillar filmen mindre pga just rösterna?

Ogillar när de tar med kändisar pga.. them being kändisar. Detsamma gäller i spel.. varför måste jag springa runt som walking-dead-snubben i Death Stranding för? Varför vill de medvetet rycka ut en ur inlevelsen? Varför har jag blivit en gnällig gubbe fastän jag har många år kvar till 40?

Lyckades hugga ett 3070 förra våren innan priserna drev iväg alltför mycket.

ATI Rage Pro 8MB (1998)
Nvidia Geforce 2 Titanium 64MB (2001-2?)
Nvidia Geforce 4 MX440
ATI Radeon 9800 PRO (2004?)
Sapphire Radeon X1900XT 512MB (2006)
Nvidia 8800 GTX 768MB (2008?)
Sapphire Radeon HD 5850 (2010)
Nvidia GTX 770 (2013)
Nvidia GTX 1070 (2017)
Nvidia RTX 3070 (2021)

Blir ett riktigt skräckspel med dendär mängden motion blur.

Älskar Maniac Mansion men troligtvis mest av nostalgiska skäl. Vet inte om jag skulle gå igång på ett nytt MM, men lite ny musik i MM-anda kan de gärna få skapa, sjukt bra!

Väldigt suddigt i många scener (tänkte DOF-användning på fel sätt först, men.. hittar ibland inte alls något ställe som det är fokus på) och kontrast uppskruvad till 11 i vanlig ordning när kidsen försöker tweaka fram nå slags super-ultra-graphics. Visst det ser bättre ut än GTA 3 men mycket såg även rätt skit ut om jag får säga det själv Dags att översätta ordet Lagom till engelska?

Det må inte vara många pixlar stort, skägget som geologerna i Settlers II bär. Men det utstrålar kunskap och hängivenhet i yrkesrollen!

Trevlig recension!

Spelade tokmycket X3: Reunion för en massa år sedan.. dag och natt i ett par månader, tills det inte fanns så mycket kvar att upptäcka. Det var tungt att komma igång och jag avinstallerade det nog ett par gånger innan jag lyckades sitta och nöta lite utan att bli förbannad över att jag inte förstod vad jag skulle göra. Ruggigt kul spel fram tills man upptäckt "alla" ställen. Det roligaste var ju ändå att flyga runt och upptäcka utan att känna till spelets gränser.

Nån som spelat både X3 och X4 och har lite koll på vad X4 har jobbat vidare på för grejer?