Inlägg av sakarias88

Inlägg som sakarias88 har skrivit i forumet

1

Det är nästan som att ingen i spelindustrin vet vad open source är.

Naturligt urval?

Skrivet av Bojkott:

Förstår mig inte på alla som klagar över Special Edition och menar på att det går att åstadkomma bättre grafik med moddar. Men då är frågan, hur bra presterar det? Hur stabilt blir spelet med alla dessa moddar?

Håller med.
Det är inte alls samma krav på mods och officiellt innehåll.

Skrivet av Kaleid:
Skrivet av sakarias88:

"Kulturen måste få kosta pengar, precis som vård, skola och omsorg."
Kulturen påverkar inte folks hälsa och framtid. Det går inte att jämnföra kultur med skola, vård och omsorg. Detta påstående är rent idiotiskt.

Jo, det gör den..

Sjukvård. Kultur har positiv effekt för hälsan. Det visar internationell forskning, och i flera länder har kultur länge använts inom sjukvården. Men i Sverige handlar det ännu bara om försöksverksamhet.

Gunnar Bjursell är professor i molekylärbiologi och menar att kulturen har en hälsofrämjande effekt från vårt första andetag till vårt sista.
– Hjärnforskning visar att barn som musicerar eller dansar i skolåldern blir smartare. Sedan har vi den underhållande delen med kultur. Att lyssna på tilltalande musik har till exempel sådan kraft att den kan få oss att glömma våra vardagsbekymmer.
Gunnar Bjursell tror att kultur i vården har kommit för att stanna, som ett komplement till den vanliga vården.
– Det är lätt att införa, det ger inga biverkningar vilket traditionella läkemedel kan göra, och det är billigt.

Strokecentrum Väst i Göteborg arbetar med forskning kring stroke, och ordföranden Christian Blomstrand menar att kultur påskyndar rehabiliteringen av den som fått stroke.
– När man fått en stroke är det lätt att känna resignation, leda och hopplöshet. Om man som läkare bara ger medicin har man inte nått ända fram. Kulturens styrka är att den just väcker känslor. Därför kan den också påverka en läknings- och rehabiliteringsprocess.
Christian Blomstrand är professor emeritus i neurologi och strokespecialist, och han hoppas på en ökad kunskapsspridning kring kulturens möjligheter i vården. Han vill också betona att kultur i rehabiliterande syfte inte handlar om önsketänkande eller flum.
– Med hjälp av magnetkamera kan man se hur till exempel musik får hjärnan att aktivera vissa centra och förbindelserna mellan olika delar.

Dessutom så undertrycks kultur i mer diktatoriska länder.

Jag förstår vad du menar. Man kan inte påstå att det inte har något påverkan alls. Samtidigt kan man inte säga att en viss summa pengar till kultur kommer ha samma påverkan om man ger summan till hälsa och skola. Jag tar hellre rätt medicin än att ha Evert Taubes skiv samling när jag är på sjukhuset. Jag skulle snarare se kultur som ett komplement till vård i bästa fall. Nu är det dock kultur i sin helhet jag talar om men jag är medveten om att jag inte var så tydlig att det var det jag menade.

Sjukvård och skola är något som alla har nytta av och kan ta del av. Det är en väldigt viktig del i vårt samhälle. Naturligtvis är kultur också en del som vissa nytjar men jag skulle vilja påstå att det inte är i samma utsträckning. Skola måste du gå till, sjukhus måste du också gå till (om du vill bli frisk). Kultur ser jag däremot som ett eget val som inte är lika viktigt som skola och sjukvård.

Det här är inte viktigt i vårat samhälle: http://www.alltomstockholm.se/scenkultur/article4106026.aos

Istället för att öka skatter varför kan man inte se till att pengar läggs på rätt saker?

"Kulturen måste få kosta pengar, precis som vård, skola och omsorg."
Kulturen påverkar inte folks hälsa och framtid. Det går inte att jämnföra kultur med skola, vård och omsorg. Detta påstående är rent idiotiskt.

1