Efter ett par års fokus på konsolmarknaden gör svenska #Dice till synes allt för att återställa sitt rykte som pc-spelandets främsta försvarare. I en intervju med Shacknews förklarar företagets VD Karl Magnus Troedsson att han tycker att snacket om pc-spelandets död är "bullshit".

– Jag kände att vi kanske hade satt pc:n åt sidan lite för mycket. Jag har sagt det här förut: vi var väldigt missnöjda med att vi inte kunde få ut en pc-version av Battlefield: Bad Company. Det handlade om ren mankraft, eller snarare bristen på den. Vi kände inte att vi klarade av att göra klart Frostbite-motorn, få ut spelet till konsolerna och få ut pc-versionen. Vi misslyckades där. Det är någonting vi ångrar men det var så verkligheten såg ut.

– Vi fixade det med Bad Company 2. Nu handlar det om Battlefield 3 och vi tänkte: "Nu är det dags att ge lite extra kärlek åt pc-communityt." Men vi tror starkt på pc-spelandet. För två, kanske ett år sedan snackades det om "nedgången för pc-spelandet". Eller "pc-spelandets död". Man slängde sig med den här sortens ord och, ärligt, det är bullshit.

– Pc-spelare är antagligen de som är mest hardcore av alla. Visst, online-spelandet på Xbox 360 och PS3 har vuxit sig starkare. Det finns många hardcore-spelare där också. Men pc? Det är vår huvudsakliga publik.