Även om studion är stängd och spelet nedlagt surras det fortfarande om The Day Before och Fntastic. I en försvars-tweet (som plockades ner och publicerades på nytt) går teamet hårt åt bland annat "vilseledande bloggare" och påstår att en "hatkampanj" drevs.

"Vissa bloggare tjänade stora pengar genom att skapa falskt innehåll", påstår man. De ska ha "exploaterat avsaknaden av information kring utvecklingen". Fntastic hävdar att allt som fanns i spelets trailers implementerades, bortsett från "mindre features" som skulle komma senare.

Fntastic försvara sig också med att de inte tog en krona från spelarna innan release och har återbetalat alla berörda konsumenter som köpte det (kortlivade) early access-spelet. Anonyma utvecklare som uttalat sig ifrågasätts om de verkligen har jobbat med spelet över huvud taget.

De menar att spelets betyg sakta steg, men att "hatkampanjen" gått för långt.

Spelet fick bättre recensioner under helgen.
Tyvärr hade hatkampanjen redan orsakat stor skada.

Spelare ska, enligt tweeten, ha kontaktat Fntastic senare och sagt att de gillade spelet och ville ha fortsatt tillgång. Till sist hoppas studion att spelarna fortsätter följa dem i sociala medier för att veta vad som "sker härnäst". Mycket riktigt: ett rykte om ett nytt spel går redan.