På fredag är Black Friday över oss – på riktigt. Butikerna har ju tjuvstartat för länge sen, men fredag den 24 november är den "riktiga" reastarten.

Här nedan har tips på några butiker som säljer prylar och spel till rabatterat pris. Många fler hittar du i den här forumtråden som @Devan starat (tackar!). Fyll gärna på med fler tips!

Höstrea hos Steam

Okej, det är ingen Black Friday-rea, men ett sänkt pris är ett sänkt pris så den får vara med. Steams höstrea pågår den 21-28 november.

Epic Games

Till skillnad från hos Steam kallas rean här för Black Friday. Man lockar med "upp till" 33 procent rabatt, dessvärre behäftat med kuponger och krångel istället för en enkel prissänkning. Krånglet rean pågår även här till den 28 november.

GOG.com

CD Projekt-ägda Gog.com kör traditionsenlig Black Friday-rea med rabatt på en hel flock spel. Här finns många äldre godbitar att slå till på om du missat dem. Rean pågår även här till den 28:e.

Hårdvarutips hos Sweclockers

Landets utan konkurrens bästa hårdvarusite har synnerligen aktiva användare, och de tipsar mer än gärna om Black Friday-deals. Även företag är där och erbjuder rabatter. Kolla runt i Sweclockers Black Friday-sektion.

Playstation

Black Friday-rean är igång och pågår till tidigt nästa vecka.

Nintendo

Rea råder, men Nintendo har ingen svensk butik att handla från så du får kika runt i utrikesbutiker och hålla koll på skatter, frakt och annat. Kolla t.ex. i USA, Storbritannien och Tyskland (som är med i EU = färre/inga skattepålagor).

Microsoft

Man skriver att man har rea, men kallas inte Black Friday. Men låt inte det hindra dig från att leta runt.

Fanatec

Veckolång fredagsrea med nya erbjudanden varje dag. Rattbasar, rattar, pedaler med mera. Eftersom Fanatec säljer sina grejer själva är det här en av få chanser att köpa grejerna till lägre pris.