Finansrapporterna står som spön i backen, och en av de utvecklare som gett en uppdatering till sina investerare är Remedy. På sin webbplats skriver de om en massa tråkigheter som "soliditet" och "vinst per aktie", men ger även en del uppdateringar angående de flera olika projekt de jobbar på, vilket vi sammanfattat nedan.

Control 2
Control 2 befinner sig i en "proof of concept"-fas, är väldigt ambitiöst och har gjort stora framsteg vad gäller både design och själva utvecklingen. Spelet kommer att stanna kvar i denna fas i några kvartal till, med fokus på att visa att viktiga inslag i spelet faktiskt fungerar i praktiken innan de går vidare till nästa fas och skalar upp teamet som jobbar på spelet.

Max Payne 1/2 remake
Projektet är nu redo för produktion (det har alltså kommit steget längre än Control 2) och de har fått en bra bild över spelets stil och omfattning. Teamet som ska jobba på det är i sin tur väldigt välorganiserat, och de ser fram emot projektet och dess kommande framgång.

Condor
Condor är en Control-spinoff tillika ett multiplayer-spel med fokus på samarbete, vars "proof of concept"-fas är klar och därmed är redo för produktion. De säger sig ha fått värdefulla insikter i hur man utvecklar tjänstebaserade spel (games as a service) och därför har bättre möjligheter att skapa ett spel som kan engagera spelare i åratal.

Codename Vanguard
Vanguard utvecklas i samarbete med Tencent och befinner sig i "proof of concept"-fasen, som väntas bli klar innan årets slut. Detta är också ett "games as a service"-spel med multiplayer och fokus på samarbete.