Vid 17 i dag lyfte recensionsembargot för Cyberpunk 2077-expansionen Phantom Liberty. FZ:s Mikael Berg fick en ibland riktigt bra upplevelse, men den lämnade honom med flera obesvarade frågor. Och eftersom det inte blir fler expansioner blev betgyget en trea.

Övriga kritikerkåren är betydligt mer nöjd. I skrivande stund snittar expansionen höga 90 av 100 på samlingssiten Opencritic (baserat på 53 betyg). Hos Metacritic är snitten 88, 89 och 90 (för PS5, Xbox Series och pc – där sorteras betyg efter plattform). Några recensioner:

Gamla hederliga PC Gamer slår till med 87 av 100. Man menar att spelet erbjuder några av de tuffaste val man stött på i ett rollspel, och hyllar CDPR:s manusskrivande och berättande. Samtidigt är man lite besvikna på att den nya stadsdelen Dogtown inte erbjuder så mycket nytt från övriga staden. Man saknar också starkare skäl att utforska världen.

IGN drar till med 9 av 10. Man prisar berättandet, hur cyberpunk-genren presenteras och nyheterna i och med version 2.0 av spelet (som blir tillgängligt även i originalet inom kort).

Gamespot skjuter med det allra tyngsta betygsartilleriet delar ut toppbetyget 10. Lovord går till huvudstoryns olika spår, slutet på berättelsen och hur de tekniska uppdateringarna påverkar olika spelstilar.