I mars förra året klev Mike Frazzini av som chef för ehandelsjätten Amazons spelsatsning. Nu gör John Smedley, studiochef för Amazon Games San Diego de senaste sex åren, samma sak.

I ett brev till de anställda, som Bloomberg tagit del av, skriver Smedley att han efter mycket funderande beslutat sig för att testa något nytt. Smedley har tidigare jobbat med och för Everquest, Daybreak Games, Sony Online Entertainment och Planetside. 2015 klev han av som chef för Daybreak, delvis efter att ha hamnat i kontrovers med hackers. Året därpå tvingades han konstatera att Kickstarter-satsningen på hardcore-rollspelet Hero's Song inte gick i mål.

Amazon inledde en stor satsning på datorspel 2014, men har haft problem att få till några större succéer. MMORPG-liret New World från hösten 2021 har gått hyfsat kritiker- och spelarmässigt (drygt 900 000 samtidiga spelare på Steam som mest). Även free to play-MMO:t Lost Ark från januari 2022 gick bra, men det kodades å andra sidan av Smilegate, inte av Amazon Games.

I övrigt har det varit dystert för Amazon Games, med knappt några releaser och flera nedlagda projekt. Och det ser väl inte jätteljust ut framöver heller - inga egenutvecklade pc-spel är såvitt känt på gång.