Om det är någon del där #Nintendos framgångssaga Wii ligger efter sina konkurrenter i utvecklingen - förutom de tekniska specifikationerna - så är det onlinetjänsten. Visst finns det möjlighet att köpa klassiska spel online och utvecklare har sent om sider även börja lägga till onlinelägen, men jämfört med Playstation 3 och Xbox 360 ligger de i lä. Detta tänker #Nintendo nu ändra på genom ett par radikala förändringar.

Tidigare har det japanska företaget ställt sig negativa till att ta betalt för onlinetjänster och nedladdningsbart material, men efter uttalande på årets GDC är det tydligt att de gjort en helomvändning. Enligt Takashi Aoyama - projektledare på företaget - kommer de snart lansera ett system som gör det möjligt att köpa extramaterial till spel som #Guitar Hero III för Wii Points. Samme man avslöjade också att de kommer implementera möjligheten för spelföretagen att ta betalt för deras onlinetjänster. Det kommer alltså inte handla om en gemensam avgift för alla titlar utan du kommer få betala för de enskilda spel som kräver det.

"Nintendo Wi-Fi Connection Pay And Play" will let users subscribe on a game-by-game basis to certain titles. Nintendo project leader Takashi Aoyama announced the service at GDC, but did not say what upcoming games would require payment for the service, or how much they would cost.