Förra veckan spelade FZ tre och en halv timme av The Witcher 3: Wild Hunt. Föga överraskande inleddes spelet med lite naket, vilket såklart kommer att verka kontroversiellt i vissa ögon. Geralt ligger i badet och hans överkropp blänker förföriskt. En liten krabbvarelse kilar ner i baljan och närmar sig hans...
Yennefer visar sig vara en riktig skämtare, där hon sitter lika naken intill och drar en borste genom håret. Det är såklart hon som har besvärjt fram det lilla skaldjuret. Ett skämt, två älskande emellan.

CD Projekt Red väjer inte för nakenheten. Man skulle till och med kunna säga att de söker den, ibland kanske för effektens skull. Men företaget har kommit långt sedan det första spelets Pokémon-liknande samlarkort där nakenheten och sexet var höhö-igt och skämsigt. I uppföljaren höll de sig oftast på rätt sida om den fina linjen mellan erotik och flåserier.

Vad trean kommer att bjuda på är oklart men i dagarna gjordes braskande rubriker om att man inför spelet filmat hela 16 timmar motion capture-sex. Hurra! kanske ni ropar nu, men spelet kommer såklart inte innehålla 16 timmar sex fångat med motion capture-teknik. Dock visar det på att man tar sina mellansekvenser på allvar. Hur många timmar motion capture spelet innehåller totalt framgår ej av The Guardians artikel.

Så här säger i alla fall CDPR:s Damien Monhier om beslutet att inleda spelet med just en nakenscen:

Sex är den snabbaste vägen att etablera en meningsfull relation mellan karaktärer. Vi kan ju inte bara be dig att börja söka efter någon som du inte bryr dig om. Det skulle inte funka.

Vad tror ni? Varför är sex och naket så kontroversiellt i just spel? Är det för att spel fortfarande anses vara något för barn och unga? Eller är det för att själva utförandet ofta lämnar en hel del att önska i just spel?

Diskutera!

FZ kommenterar 7 minuter Witcher 3-gameplay: