Förra sommaren sökte sig utvecklaren av #The Stomping Land till Kickstarter. För att finansiera sitt spel ville teamet, med Alex Fundora i spetsen, ha 20 000 dollar (137 000 kronor). De fick 114 000 (783 000 kronor). Succén var ett faktum.

Men det var då. Sedan den 30 maj har tystnaden nästan varit total. Early Access-releasen ägde rum 23 maj och i den sista Kickstarter-uppdateringen sju dagar senare bedyrades att: "utvecklingen fortfarande bedrivs med full styrka". Senaste Facebook-uppdateringen skedde samma dag och Twitter-kontot var aktivt fram till den 20 juni.

Nu fruktar många finansiärer att utvecklaren övergett projektet. Kotaku poängterar att tystnaden delvis kan förklaras av det faktum att studions PR-person hade kontrakt till och med maj. Den 17 juni skrev dessutom Fundora på Twitter:

Oavsett vad som har hänt är situationen olustig för alla backers. En namninsamling på Change.org har redan fått 1800 underskrifter. Där kräver man att de drabbade ska få pengarna tillbaka och att spelet tas bort från Steam.

Den senaste tiden har vi fått ett par exempel på att Kickstarter-spelen inte är utan problematik. #Yogventures hade dragit in 4,4 miljoner kronor – och gick i konkurs. #Areal hade en skakig Kickstarter-resa innan det nådde sitt mål – men stoppades av Kickstarter.