När vi förra veckan berättade att Jay Wilson lämnar #Diablo III-teamet var det många på Diablo-forumet som mottog beskedet med glädje – och hatiska kommentarer. Det har milt sagt inte gått städat till och nu tycker #Blizzard-chefen Rob Pardo att det räcker.

– Den här tråden gör mig väldigt ledsen. Jag tycker inte det är rättvist hur människor talar om Jays avsked från Diablo III. Jag är väldigt stolt över vad teamet gjort med Diablo III. Som gamer har jag njutit av spelet och lirat många, många nätter med nära och kära. Jag tänker dock inte använda det som ursäkt. Vårt community förtjänar ett ännu bättre spel från Blizzard och vi kommer att förbättra det.

Han fortsätter:

”Han har en fantastisk karriär på Blizzard framför sig”

– Jag är den enda personen i den här tråden som faktiskt jobbat med Jay. Jag anställde Jay för att leda Diablo-projektet och hade nöjet att jobba med honom, både i uppbyggnaden av teamet och designen av spelet. Han har fantastiska design-instinkter och har berikat Diablo med sin känsla för strider, boss-fajter och en ojämförbara styrka för att göra det kul att ha ihjäl ondningar. Han har en fantastisk karriär på Blizzard framför sig och jag kommer njuta av Jays speldesign i framtida Blizzard-spel.

Avslutningsvis säger Rob Pardo:

– Om ni älskar Diablo lika mycket som vad vi gör, snälla, fortsätt berätta för oss hur ni känner så att vi kan förbättra spelet. Om ni fortfarande känner för att kasta ur er beskyllningar skulle jag föredra att ni riktade den mot mig. Jag var övergripande producent för projektet; jag anställda Jay och gav honom vägledning genom utvecklingen. Jag var ansvarig för spelet och tar på mig det fulla ansvaret för kvalitén för slutresultatet.