Under Comic Con tillkännagav #Activision att Transformers-genierna #High Moon Studios arbetar på en ny titel baserad på den något unika Marvel-superantihjälten Deadpool. Första filmen dök även upp, och ett släpp bekräftades för nästa år.

Deadpool, eller Wade Wilson, var i grunden del av Weapon X-programmet, där tanken var att högt uppsatta herrar skulle komma på hur man kan skapa en mutant med alla möjliga superhjältekrafter. Inledningsvis fick han Wolverines snabbläkande förmåga, men när läkeförmåga övertände slog något slint på flera sätt. Han hade tidigare cancer, som skulle dödat honom, men istället fick läkeförmågan cancern att bubbla upp över hela kroppen, vilket i förlängningen gjorde honom närmast odödlig men på köpet är han ordentligt mentalt instabil. Han är så bäng att han är en av få superhjältar som till synes kan överträda den fjärde barriären. Det vill säga, han är en serietidningshjälte som är medveten om att han är med i serietidningar.

High Moon och Marvel kommer till synes bra överrens, inte minst efter det nyliga röjandet att studion även slipar på ett Hit Monkey-spel.

Marvel och High Moon verkar ha en skön inställning till hela varumärket, vilket du kan förstå om du tar dig en titt på spelets sajt. Format är i nuläget oklart, men vi gissar åtminstone på Xbox 360 och Playstation 3. Huruvida det är en fullskalig titel eller någon form av digital nedladdningssuperhjältesatsning lär vi få reda på inom en inte särdeles avlägsen framtid.