Under helgens VGA avslöjades det att den nya Bioware Victory-studion kommer att utveckla #Command & Conquer: Generals 2 exklusivt till pc med Frostbite 2-motorn. Releasen är satt till 2013 och spelets övergripande producent, Jon Van Caneghem, hävdar att det kommer att bli ett betydelsefullt spel:

– Det kommer att ligga i framkanten av industrin och sätta en ny nivå för trovärdigheten i strategigenren.

På frågan om hur det är att jobba med #Battlefield 3-motorn säger Van Caneghem att skillnaden mellan rts och shooters är stora men att möjligheterna definitivt är större med den nya motorn. Vi håller tummarna för att det svenska storspelets förstörelsemöjligheter hittar in i Generals 2.

Dr. Ray Muzyka, en av #Biowares grundare, berättar att de till en början lekte med tanken att göra en spin-off till serien men att Command & Conquers community önskan att återvända till #Generals fällde avgörandet.

– Det är vad fansen har efterfrågat. Det är också det bästsäljande spelet i hela serien, vilket är väldigt imponerande med tanke på de spel som släppts med det här namnet.

Den allvarsamma tonen från Generals kommer att vara intakt och vi kommer inte att få se den mer over-the-top-vinklade stilen från #Red Alert-spelen. Det återstår att se om Bioware kan dra nytta av Frotbite 2 och leverera ett rts som för serien in i en ny guldålder.

Källa: PC Gamer

[video=10422]