Vad kan pc-spelare vänta sig för exklusiva grejer till deras version av multiformatliret #The Elder Scrolls V: Skyrim? Jo, fastän konsolerna är huvudplattformen så går inte den som föredrar mus och tangentbord lottlös heller, hävdar #Bethesda.

– När det gäller gränssnittet ser det likadant ut på alla plattformar, men kontrollerna är helt annorlunda. Det finns också mycket "power user"-grejer vi gör med tangentbordet angående hur favoriter fungerar, till quick saves och liknande som vi tidigare gjort på det området. Vi packar massor av information på skärmen och hela gränssnittet är mindre "titta på gigantiska typsnitt!" än, till exempel, Oblivion, säger game director Todd Howard.

Kommer fläskiga speldatorer att kunna dra nytta av sin fläskighet, då?

– Pc-versionen får också högre upplösning på texturer, större renderingsmodeller och en hel hög med andra effekter som du kan skala upp om din maskin är ett monster. Sist men inte minst är Creation Kit som vi släpper till pc. Att modda spelet och göra det till ditt eget är viktigt för oss och våra fans, så vi kommer fortsätta göra allt vi kan på det området.