Menyn styrs av en liten joystick på baksidan. Du har också ett antal knappar som du har mest som snabbknappar för de olika funktioner som finns. Menysystemet är enkelt och lättmanövrerat. De är i princip identiska med de på min andra Asus-skärm.

Slår man på HDR så kommer många val att stängas ner då dessa inte justeras på skärmen. Du har en del val av förinställda profiler för spel, film och så vidare. Dessa fungerar bara i SDR-läge och inte då du har HDR påslaget.

Den har också två HDR-lägen: ett Cinema och ett Gaming-läge. Jag gillar det, då man snabbt kan byta mellan dessa för att få optimal bild. Det finns också bluelight-filter i ett par lägen.

Asus har också en egen gaming-meny där man kan lägga till ett sikte, timer eller en inbyggd FPS-räknare. Detta är dock inget jag använt på min skärm och det känns onödigt, iallafall för mig. Sedan har du de vanliga kontrollerna för färgmättnad, kontrast och ljusstyrka.

Värt att nämna är att panelen jobbar per standard i 155 Hz men överklockning är automatiskt påslaget så den jobbar i 165 Hz om man själv inte går och stänger av detta.

Windows har en hel del funktioner för att stödja HDR på skärmar som jag tycker är smidiga och enkla att justera. Du slår av och på HDR och justerar ljusstyrkan där och inte i skärmen direkt när man har slagit på HDR.

Det enda jag kan anmärka på är att det “bara” är HDR10-stöd och inte nån av de tyngre varianterna som har implementerats. Det gör att man inte får den där käftsmällen av HDR. Då jag testade Philips 326M6VJRMB/00 blev jag i princip snöblind av ljusstyrkan (den har Display HDR600) vilket var mäktigt.