#Platinum Games officiella webbsajt har ett öppet brev publicerats där företagets chef Tatsuya Minami ondgör sig över de senaste årens brist på originalitet i spelvärlden. Främst klagar han på de japanska spelskaparna, och säger sig vilja leda vägen för en återupprättelse.

– Jag anser att spel existerar för att ge fräscha överraskningar åt de som spelar dem. Som medlemmar av spelbranschen har vi alltid eftersträvat det nya, och vi känner en stolthet i att göra vår del för att stödja industrin, säger Tatsuya Minami.

– Men den nuvarande spelbranschen har problem. De "fräscha överraskningarna" jag nämner blir färre och färre, speciellt i vårt hemland Japan. För inte så länge sedan ledde Japan världens spelbransch och man överdrev inte om man kallade spel en unik japansk specialitet; men nu verkar det som att de japanska spelföretagen tappat energin.

Minami anser därför att Platinum Games måste hjälpa till att återupprätta den japanska spelindustrin så att de återigen blir en kraft att räkna med.

– Vi fokuserar på att föra med oss glädje till gamers över hela världen. Vi vill få igång ett återupplivande av japanska spel. Och våra trupper har den högsta moral. Vi är med i denna kampen i det långa loppet.

Tidigare har Platinum Games släppt spel som #Bayonetta, #Vanquish och #Madworld. På tur står #Anarchy Reigns som släpps i slutet av året till Xbox 360 och Playstation 3.