Ni är oroliga när det kommer till att #Battlefield 3 släpps till konsol. På den punkten har ni varit mer än tydliga. Borta på #Electronic Arts forum har designern Alan 'Demize99' Kertz på #DICE uppmärksammat hur PC-spelarna ser på situationen (via Bluesnews).

Till en början medger han retroaktivt att när de började testa #Battlefield: Bad Company 2 till Windows så märkte de att vapenkänslan inte var tillräckligt bra på grund av att vapenförändringarna följde fotspåren av Playstation 3-versionen. Det funkade helt enkelt inte till Windows.

- PC-spelare har sina egna krav. De tenderar att bara spela på PC och de vet att deras PC:s har mer kapacitet än den hos konsolerna. Gapet minskar men PC:s har fortfarande ett tydligt övertag när det kommer till minne. PC-spelare kräver också ett PC-gränssnitt, en serverbrowser och allt som känns som om det skulle kunna vart "portat" från en konsolvariant kommer att grillas (flameas) hårt. De är mer förlåtande när det kommer till komplexa system och kommer slita sönder vilken design som helst till småbitar för att verkligen förstå sig på hur det funkar. Det är jäkligt mycket svårare att få en PC-spelare nöjd för att de har högre förväntningar.

Han berättar att de har koll på att PC-spelarna är rädd för att BF3 kommer konsolifieras men att BFBC2 bekräftat att datorspelandet fortfarande lever.

- Battlefield 3 behöver lite extra uppmärksamhet till PC. Jag har för avsikt att ge det den uppmärksamheten för att traditionen och vår community kräver det.

Upp till bevis, DICE. Upp till bevis.