Final Fantasy VII-remaken, eller åtminstone den första delen av den, har gått hem hos många och lett till hopp om att ytterligare en av seriens toppar ska få en remake-behandling. Final Fantasy VI är mångas favoritdel i hela serien, men om vi ska tro Square Enix Yoshinori Kitase så ska vi nog inte vänta oss en remake av det.

I en intervju med den franska Youtubern Julien Chièze säger Kitase att en remake av sexan troligen skulle ta dubbelt så lång tid att utveckla som sjuan, vilket skulle innebära en utvecklingstid på 20 år.

Anledningen ska vara det stora antalet karaktärer i spelet, vilket skulle göra det till ett ännu större projekt än de tre spel som i slutänden kommer att utgöra remaken av sjuan. Kitase säger att det finns en del efterfrågan om att göra en remake på sexan även internt, och att insikten om hur lång tid som skulle krävas gör honom ledsen.

Men även om vi aldrig får någon fullständig makeover i samma stil som Final Fantasy VII-remaken, kanske man vågar hoppas på en enklare typ av remake.