Suicide Squads live service-natur har redan diskuterats i åratal, men i en ny Q&A på Discord hävdar Rocksteady att detta bli en titel som värdesätter spelarens tid. Det ska med andra ord bli ett snällare live service-spel som inte kommer kräva att du plöjer ner hundratals timmar i det.

Suicide Squad har som mål att bli ett generöst spel, menar game director Axel Rydby.

Vi älskar alla att spela, men vi har också liv (typ), och det har varit en stor del av vår designfilosofi i produktionen. Vi vill inte att det ska kännas som ett livslångt åtagande eller vara ett spel där du måste offra mycket för att se allt innehåll eller känna att du inte gör framsteg i spelet om du inte kan spela i hundratals timmar.

Det återstår att se om Rocksteady och WB Games hittar rätt balans, för att både göda sina plånböcker och göra spelarna nöjda. Nya battle pass ska släppas med jämna mellanrum, men väl värt att understryka är att det du kan betala för enbart är kosmetiska grejer. Åtkomst till äldre battle pass är också möjligt, berättar Rocksteady, så att man inte går miste om content. Spelets första battle pass släpps inom ett par veckor efter releasen.

Kostymer, emotes och premium-valuta är exempel på vad som ingår.

Suicide Squad: Kill the Justice League släpps på fredag till pc, PS5 och Xbox Series-konsolerna.