Palworld är spelvärldens hetaste spel – tillika en het potatis. Inte nog med att miljoner spelare flockats i helgen, många har också samlats kring påstådda likheter mellan karaktärsdesignen i Palworld kontra Pokémon. Några av många exempel hittar du undertill. X/Twitter-kontot "byo" har exempelvis delat en rad filmer och bilder som går igenom allt från proportioner och möjliga mashups av Pokémon i Palworld till detaljer som ögon. Han ber dock sina följare om en sak:

Jag hoppas detta är uppenbart för alla, men SNÄLLA: trakassera inte modellerare från Palworld. Även om de stulit assets, vilket INTE är bevisat, så är det inte brott som ska resultera i hot.

Hot ska nämligen ha förekommit. Takuro Mizobe, vd för utvecklaren Pocketpair, skrider till X där han säger att teammedlemmar fått kränkande kommentarer och "vad som verkar vara dödshot".

Mizobe ber om att kommentarerna ska upphöra. I en intervju med japanska Automation (via VGC) påstår Mizobe att de har lagen på sin sida och att inget företag har tagit till rättsliga åtgärder.

Vi tar våra spel mycket seriöst och har absolut ingen avsikt att kränka andra företags immateriella rättigheter.

En jurist, David Hansel, som webbplatsen VGC varit i kontakt med säger att om en berörd part (säg, Nintendo) kan bevisa att modellerna är desamma så kan det få rättsliga följder. Det är emellertid upp till de som anklagar att bevisa att det är stöld och inte bara inspiration.