Under veckan har en rad medier publicerat förhandstittar av Suicide Squad: Kill The Justice League, och bilden som framträder är inte en solskenshistoria. Vissa är mer förlåtande, så som Pcgamesn ("Inte en Avengers-lik flopp"), men räkna inte med ett nytt Arkham-spel:

Jag är optimistisk angående Suicide Squads chanser, även om det är mycket annorlunda jämfört med Rocksteadys Arkham-serie.

Det tycks det finnas en bred uppfattning om ett generiskt open world-spel i en rörig stad som det är trist att resa igenom. Just uppdragen är en röd tråd. "En känsla av enformighet hos många av uppdragen" skriver Game Informer. Gamespot: "Även om varje uppdrag hade olika mål fanns samma grund med vågor av fiender och svingade fram och tillbaka mellan taktoppar". Det skrivs också att det är klumpigt att ta sig fram, och Eurogamer menar att Metropolis är en "labyrint av byggnader utan tydliga vägar eller lätt urskiljbara landmärken". Allt som allt: blekt.

Tveksamt spel – men välskrivet

Det ska tilläggas att pressen fått testa (samma) fem timmar av spelet, och att det är för tidigt att dra definitiva slutsatser. Ljusglimtar finns och mellansekvenserna lyfts fram som kul och välskrivna. Även sätter spelet balanserar co-op med kamp är en bit som får ros.

Fler åsikter kommer garanterat då WB Games och Rocksteady valt att låta alla som testade alfan av Suicide Squad i höstas att tycka till. Att embargot lyfts just nu är förmodligen ingen slump. Under tweeten fylls det på med gott om glada kommentarer. Några exempel: "Spelade det med några polare, och vi gillade det", "Spelet är väldigt bra", "Mer kul i singleplayer än vad jag trodde". Alla är inte lika glada och en del tycker det är klumpigt. Facit får vi inom några veckor.

Releasen är nämligen nära: Suicide Squad släpps 2 februari till pc, PS5 och Xbox Series.