Embracer kan komma att sälja Borderlands-skaparen Gearbox Software som ett led i städningen av de egna finanserna, uppger tre källor för Reuters.

Den värmländska speljätten sägs undersöka förutsättningarna för en försäljning efter att andra företag visat intresse för den amerikanska Borderlands-studion, enligt källor. Embracers sägs samarbeta med juristföretag för att sondera terrängen för en eventuell försäjning.

Embracer har avböjt att kommentera uppgifterna, skriver Reuters.

I maj gick Embracer i sista stund miste om en affär på 2 miljarder dollar, varpå aktien sjönk kraftigt. Månaden därpå sjösatte företaget ett sparprogram, vilket man sa skulle innebära både stängda studior och nedlagda spelprojekt. Så har också skett, där stängningen av Saints Row-studion Volition är den största.

I juli hamnade Embracer i blåsväder då det kom fram att företaget fortsätter göra affärer med Ryssland, trots anfallskriget mot Ukraina. Förra veckan pekades grundaren och vd:n Lars Wingefors ut som en potentiell säkerhetsrisk: hans affärsintressen i både Ryssland och hos försvarsindustrin i Karlskoga skapar risk för utpressningsförsök, enligt en säkerhetsexpert.

Embracer har på senare år köpt på sig massor av utvecklare, spellicenser och andra varumärken. Man har i dag nära 130 utvecklare under sig och omkring 15 000 anställda världen över.