Den amerikanska konkurrensmyndigheten FTC lutar åt att överklaga gårdagens domstolsbeslut som innebar grönt ljus för Microsoft att köpa Activision Blizzard, uppger "en person med insikt i saken" för Bloomberg (eventuell betalvägg).

Enligt källan kan FTC lämna in en överklagan redan i dag, men ett beslut ska ännu inte vara fattat. Bloomberg ger inga antydningar om vilken insikt i FTC:s beslutsprocess källan har, så källans trovärdighet går inte att bedöma. Å andra sidan lär vi få svar på om uppgifterna stämmer inom några dagar.

I samma artikel sägs nämligen att FTC måste fatta beslut om överklagande senast fredag den 14 juli, skriver Games Radar. Efter det har Microsoft fria tyglar att genomföra köpet av Activision Blizzard (och den svenska Candy Crush-utvecklaren King).

Affären är värd knappt 69 miljarder dollar. Om den går igenom blir den branschens överlägstet största. Tidigare jätteaffärer var Microsofts köp av Zenimax (Bethesda, Id Software med flera) år 2020 för 7,5 miljarder dollar. Ett annat jätteköp var när Mojang och Minecraft köptes för 2,5 miljarder dollar av – du gissade det! – Microsoft.

Den brittiska konkurrensmyndigheten CMA sa i våras nej till affären, vilket den är den enda som gjort. Enligt uppgift jobbas det för fullt för att nå en överenskommelse även där.