Grounded lämnade early access förra året och visade att Obsidian inte bara är bra på storslagna rollspel. Nu är uppdateringen som tar spelet till version 1.2 här, och det är inte för intet som den heter Super Duper Game Update.

Steam Deck-ägare kan till exempel glädjas åt att spelet nu är Steam Deck Verified, vilket innebär att det fungerar problemfritt på Valves lilla maskin. Detta tack vare att utvecklarna fixat ett problem med att starta spelet och lagt till diverse Steam Deck-specifika optimeringar.

Utöver det har getingar dessutom dragit in i trädgården, och vi varnas att svärmen kan försättas på krigsstigen om vi jäklas för mycket med deras bon. Det är dock mer eller mindre obligatoriskt om vi vill ta oss an getingdrottningen.

Uppdateringen ger oss dessutom fler sätt att dekorera våra baser och en behändig dupliceringsmaskin, med vilken man kan skapa dubbletter av både utrustning och föremål. Spelet har även fått ett behändigt knott som vi kan ta kontroll över för att lättare bygga baser, men för det måste man aktivera funktionen i ett "custom game".

Fullständiga patch notes hittar ni här, och är man sugen på att testa spelet så ska det vara gratis att testa från 27 april till 1 maj på Steam.