För ett tag sedan fick vi den första ordentliga gameplay-tittenStar Wars Jedi: Survivor, och nu har ännu mer videomaterial landat. Denna gång är det inte utforskande eller strider som visas upp, utan vad Respawn kallar för en av spelets huvudsakliga bisysslor.

Det är en av flertalet valfria "meditationskammare" som finns utspridda på de olika planeterna. Varje kammare består av olika pussel som man måste lösa med hjälp av sina jedikrafter. I exemplet ovan placerar man sfärer i hållare för att skapa broar, men olika kammare ska ha olika utmaningar, och i vissa fall låter det som att de kan inkludera strider.

Kommer man då att kämpa sig till slutet av dessa kammare och bara belönas med en sketen ponchodesign? Nej, Respawn har tagit till sig av kritiken mot de förra spelet, och istället kommer man att belönas med "perks" som ger olika fördelar i framför allt strider. Med det sagt vankas det även ett djupt system för att skräddarsy Cals utseende.

Det ser intressant ut, även om videon återigen tydliggör Cals styltiga gång- och springanimationer. Vågar man hoppas att det är något de tar tag i när spelet nu har försenats i några veckor till 28 april?