Le Mans Virtual 24 Hours är en virtuell version av det verkliga racet, och drogs igång på grund av Covid under 2020. Riktiga förare deltar, och en av dessa är F1-mästaren Max Verstappen. Årets upplaga gick av stapeln under helgen, men drabbades tyvärr av en del tekniska problem.

Serverinstabilitet ledde till två röda flaggor under de första timmarna av racet, och förare som då blivit nedkopplade kompenserades med varv för att inte orättvist hamna på efterkälken. När Verstappen några timmar senare också tappade anslutningen så kompenserades han dock inte, eftersom färre än fyra fordon drabbades.

Till slut fick han nog när han, enligt egen utsago, kopplats ner tre gånger medan han låg i ledning. Han påpekade att arrangörerna är inkompetenta och inte kan kontrollera sitt eget spel (rFactor2). Han lämnade därför racet och sa att han förberett sig i flera månader för att vinna tävlingen, "för att sedan bli behandlad så här".

Organisatören antyder i sin tur att serverproblemen kan ha orsakats av DDoS-attacker, som möjliggjordes på grund av att vissa av deltagarna råkat dela med sig av vilka IP-adresser de anslöt till. Verstappen sade i stridens hetta att han aldrig skulle delta igen, men kanske har han hunnit lugna ner sig innan 2024 års race går av stapeln.

Verstappen är med i Team Redline, och de lyckades faktiskt vinna hela racet med sin andra bil, som bland annat rattades av den svenska Indycar-föraren Felix Rosenqvist. Ni kan se höjdpunkter från loppet här.