Ben Montana äger en butik som sysslar med konsolreparation och varnar för att en brist i designen av Playstation 5:s kylning kan leda till att konsolen skadas om den används i vertikalt läge. Det hela kretsar kring den flytande metall som används för att leda värme från konsolens APU till kylaren.

Metallen hålls på plats med en packning, och om denna packning skadas eller inte fungerar som den ska kan metallen i värsta fall läcka och rinna till andra komponenter om konsolen står vertikalt. Montana säger på Facebook att det inte är ett isolerat problem och att den kan drabba alla modeller av konsolen, och att man därför bör lägga den horisontellt.

Han får uppbackning av andra reparatörer, men det är oklart hur utbrett problemet faktiskt är, eftersom många har haft sina konsoler ståendes vertikalt i åtskilliga månader eller till och med år utan strul. Hur som helst kan det nog vara smart att ställa sin konsol horisontellt om möjlighet finns, för säkerhets skull. Sony har inte kommenterat det påstådda problemet.