Sex nya spel blev tillgängliga i början av förra veckan på Playstation Plus, och ett av dem var Deep Rock Galactic – co-op-spelet där man som ett gäng dvärgar beger sig ner i djupen för att hitta dyrbarheter och passa sig för diverse faror.

Och det verkar ha blivit något av en succé, för i ett pressmeddelande (via Resetera) skriver utvecklaren Ghost Ship Games och utgivaren Coffee Stain Publishing att spelet fått över sex miljoner nya spelare på bara en vecka. Eftersom spelet sedan tidigare hade runt fyra miljoner spelare, innebär det att de sprängt den magiska gränsen på tio miljoner spelare.

Vidare säger de att 2021 varit ett riktigt bra år för spelet, med flertalet utmärkelser och nådda milstolpar för försäljningen. De har även lagt till ett gratis "battlepass" med 100 olika nivåer man kan låsa upp för att få tillgång till kosmetiska föremål och annat.

Detta kom dessutom med ett helt nytt spelläge vid namn Industrial Sabotage, där målet är att gräva sig ner till ett datavalv tillhörande rivaliserande robotar, för att sedan fly med informationen som lagras däri.

Missa inte den svängiga gruvbrytarvisa som släpptes i samband med att spelet kom ut på Playstation.