Steam Awards är en årlig omröstning på speltjänsten där användarna får rösta fram årets bästa spel i olika kategorier. Den mest prestigefyllda kategorin är givetvis "Årets spel", och i år blev det Resident Evil Village som tog hem den äran. Det spel som både FZ-redaktionen och FZ:s läsare utnämnde till Årets spel, It Takes Two, vann i sin tur kategorin "Bättre med vänner".

"Mest innovativ spelmekanik" var det tidsförvrängande Deathloop som kammade hem, medan Cyberpunk 2077 blev vinnaren i kategorin "Fantastiskt handlingsrikt spel". I virtual reality var det tydligen matlagning som stod högst på menyn, för "Årets VR-spel" blev Cooking Simulator VR. "Fantastisk visuell stil" var det Forza Horizon 5 som hade, medan "Bäst soundtrack" gick till Marvel's Guardians of the Galaxy.

Terraria utnämndes i sin tur till ett "Labor of love" och Nioh 2 – The Complete Edition till det "Bästa spelet du suger på". Avslutningsvis utnämnde Steam-användarna Farming Simulator 22 till det bästa spelet för att "Luta sig tillbaka och slappna av".

Här hittar ni den kompletta listan, som även inkluderar de huvudsakliga konkurrenterna i de olika kategorierna.