Beyond Good and Evil 2 avslöjades för första gången våren 2008, och sedan ytterligare en gång på E3 2017. I den här takten skulle det inte förvåna oss om Ubisoft avslöjar det en tredje gång.

Det har nämligen varit tyst om jätteprojektet på senare år. Michel Ancel lämnade både spelet och branschen, och år läggs till år när tystnaden består. I en färsk budgetrapport från Ubi kan vi dock läsa att bland ambitiösa planer inför framtiden finns "återkomsten av fanfavoriten" i och med Beyond Good and Evil 2. Frederick Duguet, cfo, säger (tack, PC Gamer) att arbetet går framåt.

Det är dock "för tidigt" att säga om en release kan ske under räkenskapsåret 2024. Detta inleds i maj 2023, men Ubisoft är ännu inte redo att säga något om något som ens liknar ett datum.

We are progressing well with Beyond Good & Evil 2,
but it's too early to tell you more at this stage.

Vi ska samtidigt komma ihåg att Ubisoft (Singapore) å sin sida kämpar år ut och år in med Skull & Bones. Enligt färsk rapport ska spelet ha kostat över en miljard (hittills), och inte ens utvecklarna har koll på spelet. Vi hoppas att visionen är tydligare för återkomsten av Jade, Pey'j och gänget