Enligt Jez Corden, redaktör på WindowsCentrals Xbox-avdelning, har ett större medieföretag fått titta närmre på Xbox Scorpio. Men den största nyheten är att allmänheten kan få en chans att lära sig mer om Microsofts nya konsolarkitektur redan under nästa vecka, med flera månader kvar till årets E3.

Det är sedan tidigare känt att Xbox Scorpio beräknas få ett övertag när det kommer till rå GPU-kraft, som ska överskrida såväl den egna plattformen Xbox One som Sonys Playstation 4. Till detta beräknas maskinen även ha 12GB GDDR5-minne, i jämförelse med 8GB i standardutförandet av Xbox One.

Det är än så länge inte känt vilken publikation det är som har varit på besök hos Microsoft, men Jez Corden väljer att svara "kanske" på ett tweet som föreslår teknikkanalen Digital Foundry, som är kända för sina tekniska analyser av spel och hårdvara.

Jez Corden lovar vidare att de inte handlar om något april-skämt, men medger samtidigt att information han gett kanske inte visar sig stämma till hundra procent. Självklart kommer vi att följa upp detta när mer information finns tillgänglig.