Motorsågen är något av en stapelvara i actionspel, och har så varit sedan långt innan #Doom visade hur effektivt det enkla trädfällarredskapet kan vara när demonerna kikar förbi. Redan 1982 kunde Atari 2600-ägare axla rollen som Leatherface och göra köttsmet av folk med hjälp av motorsåg, detta i The Texas Chain Saw Massacre som inte helt överraskande bygger på kultfilmen från 1974.

Nu kommer äntligen ett spel för dig som gillar motorsågar men som har svårt för blod och slafs. Det är Husqvarna som snickrat ihop Limberjack, ett VR-spel som handlar om att kvista träd (vilket tydligen kallas "limbering" på utrikiska). Som av en händelse görs det med en motorsåg av ett visst märke, och i trailern nedan beskrivs verksamheten som "spännande men farlig". Rafflande!

Även om medspelarna i soffan ser fryntliga ut, känns Limberjack kanske inte som samma milstolpe som Doom. Men eftersom spelet är gratis på Steam är det bara att ta hem det och se. Det enda som krävs är ett VR-headset.

Slutligen: om filmen var tråkig nog att få dig att ändå vilja skära kött med motorsåg har du här några förslag på spel med motorsåg (och våld) i.