Nästa del i kraschfesten Burnout har undertiteln Paradise. Men tydligen har många som provat demot till Xbox 360 och Playstation 3 hört av sig till #Criterion Studios med feedback som varit allt annat än paradisisk.

Alex Ward på Electronic Arts-ägda Criterion kände sig därför manad att lägga upp ett öppet brev på företagets sajt där han manar till lugn och kommenterar några av "missuppfattningarna som flyter omkring på nätet" kring det nya spelet.

Han säger till exempel att det inte är någon idé att jämföra #Burnout Paradise med #Test Drive: Unlimited, eftersom man inte ens försöker göra ett liknande spel; att Paradise enligt hans egen mening är så mycket grymmare än alla tidigare Burnouttitlar; och att demot bara ger en försmak av en mycket större upplevelse.

Många har även stört sig på att spelet saknar en Retry-funktion, men enligt Alex Ward var det högsta prioritet att undvika laddningsskärmarna som detta skulle medföra, eftersom man på Criterion hyser ett "passionerat hat mot laddningsskärmar".

Slutligen konstaterar Ward att även om han varit intresserad så hade det ändå varit för sent att ta till sig av "feedbacken". Spelet var nämligen redan färdigt när demot släpptes. FZ:s recension dyker upp lagom till releasen i slutet av månaden.