#Blizzard har avslöjat ett nytt system för att avancera våra hjältar i #Heroes of the Storm, där varje karaktär får utrymme för tre artefakter som man låser upp med guld (de går inte att köpa för riktiga pengar). Dessa förbättrar hjältarna genom att bland annat se till att de gör mer skada, tål mer stryk och anfaller snabbare. Det ska ge oss möjligheter att kombinera olika attribut för olika typer av matcher, vilket i grunden kan vara en god tanke. Men det som fått delar av spelarbasen att se rött är hur det fungerar att uppgradera artefakterna.

Ett exempel är Brilliant Topaz som ger 1% ökad skada på den lägsta ranken och hela 10% på rank 10. Att först köpa ädelstenen kostar 100 guld, därefter blir det ett påslag på 100 guld per rank man köper. Rank 9 kostar alltså 900 guld och därefter landar rank 10 på 1000 guld. Med andra ord kommer det kosta en hel del att ligga på topp, vilket många anser vara förödande för nya spelare. Upprörda röster menar även att det är alldeles för likt genrens tungviktare #League of Legends.

Värt att notera är att Heroes of the Storm fortfarande befinner sig i en teknisk alpha och att mycket kan hända innan lanseringen. Klockan 20.00 ikväll vankas det dessutom livestream om spelet, och kanske får vi veta mer om artefakterna då. De kommer garanterat visa upp en ny hjälte och ett nytt slagfält, och vill du se det ska du rikta ögonen mot den officiella twitch-kanalen.

Källa: battle.net