#EA fick mycket kärlek igår. Men de har #Dice att tacka för det mesta. Vi fick inte se några nya varumärken, men å andra sidan fick vi se återupplivningar som fick många fans att skrika av lycka. Missade du föreställningen kan du vara lugn – vi sammanfattar de viktigaste bitarna åt dig.

  • Lika självklart som bollen är rund, lika självklart hade #EA Sports en viktig plats igår. UFC, Madden, NBA och #Fifa 14 stod på programmet. Och det var mycket snack om bollfysik och realism. I Fifa pratades det om magiska moves och levande arenor. Sportfansen kan se fram emot en het höst – ungefär som vanligt.

    [video=14507]

    [i]Battlefield 4 med multiplayer gjorde många glada.

    [/i]

  • #Dice gjorde det Dice förväntades att göra: de visade till sist upp multiplayer från #Battlefield 4. Och av kommentarerna att döma var det en del tvivlare som blev omvända. Att Commander återvänder har säkert ett eller två fingrar med i spelet.

  • En annan sak som vilade tungt på Dice-utvecklarnas axlar var förväntningarna på ett #Mirror's Edge 2. Och vi blev inte besvikna. Faith är tillbaka och även hennes nya äventyr ligger långt in i framtiden känns det som om vi är beredda att vänta. Eller vad säger du?

  • Vi dröjer oss kvar vid Dice – och tanken slår oss, hur hade EA:s E3 sett ut om de inte haft Dice? – för den största överraskningen hade faktiskt inte Faith i huvudrollen utan en galax långt, långt bort. Vi har givetvis hört att Dice ska bygga Star Wars-spel men det är skillnad på att höra saker och se en teaser som säger så lite men lovar så mycket. #Star Wars: Battlefront kommer. Inte i år, troligen inte ens nästa, men någon gång i framtiden är det dags.

    [video=14510]

    [i]Dice ska göra Star Wars: Battlefront. Det vet vi alldeles säkert nu.

    [/i]

  • Ett spel som hade allt att bevisa var #Dragon Age III: Inquisition. Efter tvåan har förtroendekapitalet sinat rejält och även om den nya trailern inte sa så värst mycket om spelet räckte Morrigans medverkan för att tända en gnista hos många. Releasen är väntad till hösten nästa år och vi kan kallt räkna med att mycket ska hända fram tills dess. Men det här var i alla fall en början – om den var eller ej råder det delade meningar om.

  • #Titanfall visades redan upp på Microsofts konferens, men fick givetvis en hedersplats även hos utgivaren EA. Här fick se hur #Respawn ska foga samman en traditionell shooter med stora, vräkiga mechs. Och det utlovas att spelets multiplayer ska vara lika storydrivet som singleplayer. Återstår att se, klart är att Titanfall lär bli intressant att följa.

  • Sist ut i vår EA-sammanfattning, men faktiskt först ut under gårdagens presskonferens, hittar vi Plants vs. Zombies: Garden Warfare. #Popcaps vansinnesshooter kan vara vansinnigt underhållande, men kan lika gärna bli tragiskt. Vi får se. Trädgårdslivet lär i alla fall aldrig mer bli sig likt.