Trots att Xbox fått en allt starkare koppling till aktuella Windows 8 kommer inte Master Chief att rädda världen på pc genom #Halo 4. Det är kanske inte så förvånande med tanke på att #trean inte portats till datorer och både ettan och tvåan tog lång tid på sig. En talesperson från Microsoft beslutet på följande vis till Penny Arcade Report.

– Halo 4 är specifikt designat för Xbox 360 och medan vi alltid undersöker nya sätt att bredda varumärket och dela Halo-upplevelsen med så många fans som möjligt finns det idag inte några planer på att porta Halo 4 till pc.

Artikeln på PA Report spinner vidare på hur spelet skulle passa perfekt på datorer, särskilt med de nya möjligheterna att skapa eget innehåll i Forge. Det hade kanske också gjort ett väldigt bra jobb med att mjuka upp alla de som är skeptiska till nyheterna i Windows 8 om det fungerat som en lanseringstitel.

– Halo 4 är det bästa spelet i serien och bevisar tyvärr hur illa Microsoft hanterat pc-delen i sin affärsverksamhet. Det är ett fantastiskt spel men en missad möjlighet, skriver skriventen Ben Kuchera.