#Valve jobbar på det, #Remedy stödjer det och #id Software lär absolut ha det i åtanke - den senaste spelteknologiska landvinningen (möjligtvis med undantag av [[Windows Vista | Windows Vistas]] omtalade [[DirectX | DirectX 10]]-grafik) stavas "flerkärninga [[processor | processorer]]" och skall öppna helt nya dörrar för morgondagens pc-titlar. ZDNets brittiska utgåva har sammanfattat en så kallad [[FAQ]] med frågor och svar om hur #Intels processorer med fyra kärnor fungerar.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Half-Life_2__Aftermath/HL2AMpcSCRN08_tga_jpgcopy.thumb.jpg" width="100" height="56" border="1" hspace="5" vspace="4"></img>
Fler kärnor, mer action?Artikeln är skriven på ett lättsamt sätt och torde för den som behärskar engelskan vara läsvärd även för den som inte är tekniskt bevandrad. Att flerkärniga processorer av allt att döma är en självklar del av framtiden torde stå klart redan under [[2007]] då såväl en förnyad version av [[Source]]-motorn som [[TPS]]-thrillern #Alan Wake är tänkta att lanseras med stöd för flera processorkärnor.