Inlägg av RamboMungo

Inlägg som RamboMungo har skrivit i forumet

Är ju egentligen bara snacka med IGN så har dom merparten redan klart:

Skrivet av Pretorian24:

Tolkien Estate är ju notoriska för att hålla hårt i rättigheterna. Väldigt konstigt att dom kan släppa lös denna cosplay Gollum.

Det var Christopher som skötte det då, han gick bort 2020. Han gillade inte ens Peter Jackson trilogin (då den ändrade källmaterialet för mycket).
Tror han hade älskat Rings of Power och Gollum

Skrivet av Mortac:

Det är ju "marknadsföringsheadstart" på spelet så det går ju att spela från den 2/6.

Med andra ord, från den 2/6 så kan du spela spelet när du köpt det.

Önskar man lade ner dessa headstart-gimmicks som inte är annat än trolling om man frågar mig.

Jag håller 100% med.....meeeeen 5/6 råkar vara en klämdag man teoretiskt skulle kunna lämna barn på förskolan.....så jag kommer nog bli en del av problemet med just detta spel.

Skrivet av Hellspites:

Tråkiga med spelet är att du måste betala pengar för seasonal reward. Om dom hade gjort så med diablo 3 så hade man fåt pungat ut 210 dollar för att få del av seasonal items osv. 🤷‍♂️

Som jag förstår det så kommer "Seassonal Journey" likt D3 vara kvar för alla, gissningsvis bjuds man på någon kosmetika där. Battlepass betald/gratis kommer vara någonting för sig.

Jag är 41 och har svårt att skaffa nya favoritspel. Ghost of Tsushima+Witcher 3 är väl ett av de bästa i modern tid.

Annars ligger fortfarande dessa ljusår före allt nytt som görs (är dock säkerligen en gnutta nostalgi inblandad):

*Final Fantasy 6+7
*Final Fantasy Tactics
*Chrono Cross
*Brigandine

Maxade gubbarna i demot, tror man slutade få xp efter lvl15 eller så.

Mina åsikter efter demot:
Storyn är inte jättemycket att hänga i granen, men den är snyggt berättad.
Striderna tyckte jag var väldigt "otaktiska" (med undantag för bosstriderna där man faktiskt hinner positionera sig)
Grafiskt var det ett ganska polerat spel, med snygga animationer.
Lobbyn eller slottet man hänger i mellan uppdragen kändendes väldigt platt.

Hursomhellst tror jag inte jag kommer köpa spelet, i alla fall inte till fullpris.

Var det inte 600M dollar prislappen var?

Skrivet av Visual Prick:

Ni som brukar spela AC , är ni taggade?

Inte rört ett AC på Gud vet hur länge. Blir mindre och mindre taggad för varje nytt som kommer.

Jag har faktiskt kört igenom merparten av releaser sedan AC2, jag är nog en av de få som verkligen gillade vad dom gjorde med Origins och Odessey. Så jag är försiktigt taggad

Spelmotorn och modellerna läcktes väl redan i samband med releasen av Fifa18?

Skrivet av Earthscum:

Nej tack. Jag vill ha mer Animus grejer. Det är ju för mig en sak som är annorlunda med AC spelen än andra spel t.ex Witcher 3. Om du hatar animus så mycket finns det andra spel för dej

Heh, jag trodde faktiskt inte det var någon som gillade Animus-delarna i spelet. För mig tar det bort inlevelsen och sänker tempot. T.ex var det sjukt frustrerande när man var tvungen att sätta sig och läsa mail, när man bara ville ut och borda båtar i Black flag.

Sen har ju vissa delar gjort Animus-grejjen lite mer intressant än just AC4.

Hade varit coolt med ett Subnautica-liknande spel i en Sanderson värld, får hoppas dom fortsätter att jobba ihop.

Inte direkt simulation, men körde igenom Cat Quest 2 med sambon. Tror jag kan funka om du sköter gear och tar melee-rollen.

Personligen tyckte jag spelet var riktigt bra, kanske inte GOTY. Men jag tyckte spelet levde upp till mina förväntningar. Dock körde jag igenom det på release till PS5an, så för mig var det i alla fall spelbart.

Wudijo har en ganska bra video om hela MTX-cirkusen kopplat till DI.

Lite lättare att förstå vad det är som får end-gamet att bli så tråkigt och långsammt att man tillslut blir tvungen att spendera eller sluta. Kan vara sevärd innan man lägger ner tid på det.

Det känns som att grinden (som man är van vid i alla diablo-spel) är helt borttagen för gratisspelare och att man egentligen bara får göra sina dailys och sedan väntar till nästa dag. Man har typ chans på 1st 1-star gem varje dag (5%) och sedan chans på högre gems 1 gång i månaden.

https://www.youtube.com/watch?v=rgSj80xXx4M

Skrivet av robbis:

Fast det är ju bara stupid att ens barn har tillgång till kortet (stulit det) och kan handla utan någon form av bankid eller dylikt. Det är ju verkligen inte spelföretagets fel utan enbart föräldrarna isåfall. Tycker inte det har något med diskussionen att göra överhuvudtaget. Lever själv i missbruk av andra slag och det har inte heller med diskussionen att göra, lootlådor, missbruk, stöld av kort? Lootlådor är fortfarande frivilligt och man väljer själv om man aktivt vill köpa dessa eller spela något annat.

För min del finns det flera anledningar att avsky loot-lådor. Men jag förstår att för din del handlar det om att det är upp till var och en vad man vill lägga pengarna på, och den delen håller jag med om.

Sen om man tar t.ex alkohol som är lagligt och man får köpa hur mycket man vill, men att staten reglerar och styr försäljningen, då man vet att det är väldigt dåligt för vissa som har det svårare med beroende.
Spelbranschen är väldigt dålig på att självreglera saker som har med pengar att göra då det handlar om ett aktiebolag, där man har ett tryck från investerare att ge så stor avkastning som det är fysiskt möjligt på varenda spenderad krona och att ledningen har ett bonussytem baserat på vinsterna.

Sen om man tittar på VEM spelbolagen tjänar pengar på så är det inte dom som köper något skin här och där, utan dom som plöjer ner 50 000kr i ett multiplayerspel, alltså personer med problem.

Detta leder till att vissa spelbolag utvecklar spelen för att passa för dessa personer med spelproblem som är vidrigt i sig, och att vi andra får ett sämre spel i slutändan, för att vi inte är villiga att plöja ner halva månadslönen i det.

Prisa gudarna, i en mörk värld full av krig och svält, kliver EA fram och förser mänskligheten med ett ljus av hopp - en symbol för förändring.
Shit vad seriöst dom tar sig själva ibland...

Jag vet inte om jag är för gammal och har vuxit upp i en värld utan MTX. Kosmetiska saker och bättre utrustning som man förtjänat genom grind eller skicklighet har alltid varit saker jag strävat efter i spel. För mig fungerar nog MTX åt andra hållet, att jag lite ser ett köp av dem som en svaghet/fusk, även om det bara är kosmetiskt.

I min värld ska alla spel vara gjorda utan att MTX ska vara invägda (sen är jag ok med att man lägger in dem, när man har ett spel med en fungerande ekonomi), är dom det så är spelet inte för mig.

Till PS4/5 - Kan jag instämma övriga att med Ni no Kuni 1+2, samt Dragonquest 11 stämmer in rätt bra på det du är ute efter.

Till PS3 - Utöver titlarna fader konungen ovan nämnde (ganska komplett lista), skulle jag säga att Star Ocean - The Last hope international.

Om du är ute efter ett co-op med kidsen så kolla in Cats Quest 2 (ps4 + ps5)

Skrivet av Alk3z:

Söker ständigt med ljus och lykta efter splitscreen-coop att spela med sambon, tyvärr är PS4 den absolut sämsta plattformen för splitscreen då det bara finns en handfull titlar värda att nämna (Borderlands och Diablo 3 i princip).

Till skillnad från hur det var för 15 år sedan så verkar PC nu vara det enda vettiga valet om man vill spela tillsammans på samma skärm och faktiskt ha lite mer att välja mellan.

Jag sitter lite i samma båt. Försöker hitta couch-coop på PS4/5 som funkar för sambon (som ogillar 1a och 3'e person). Bäst hittills för oss har varit:

Cat Quest 2
Diablo 3
Spiritfarer
Swords of Ditto
Child of Light
Lovers in a dangerous spacetime

Hoppas detta hjälper

Nyare:
Children of Men
En oväntad vänskap (Intouchables)
V för Vendetta
Kung Fu Hustle

Äldre
Conan the Barbarian
Starwars (4-6)
Terminator 2
7 Samurai